Kegyetlen pókerparti egy világbajnokkal

Szerző: shLétrehozva: 2009. május 24. 14:39
A HÉT LEOSZTÁSA. A SportHirado.hu új sorozata, ahol minden héten egy érdekes pókerpartit tálalunk, csak ínyenceknek! Sokszor már azért is imádkoznunk kell, hogy kézbe kapott két lapunkat eltalálja a flop, azaz legalább egy párunk legyen. Néha viszont van olyan, hogy a két párt is dobni kell már az első három nyílt lap megjelenésekor. Kérdezzék csak meg a 2005-ös világbajnok Joe Hachemet, aki látszólag semmitérő lapjával erősnek érezhette magát párjaival, de látva a körülötte zajló kegyetlen akciókat még ezt is eldobta.


2006 januárjában járunk Koppenhágában, az EPT (Európai Pókersorozat) második szezonjának ötödik állomásán. A döntőbe jutásért folyik a csata, amikor egészen érdekes kassza kezdett kialakulni, az akkori világbajnoki címvédő Joe Hachem részvételével.

 

Egy hetes illetve egy tizes pár számított a flop előtt a parti esélyesének, mikor még ketten, egy 6-8 és Hachem 5-7-jével is beszállt. Erre a négy kombinációra aztán érkezett három olyan lap, amely titkon mindenkinek mosolyt csalt az arcára: 5-9-7.

 

A hetes pár drillre fejlődött, a tizes pár három alacsonyabb lapot kapott, a világbajnok két párt floppolt és a 6-8-cal ülő Morten Jensen pedig máris sorral üldögélhetett. A fellelkesülő játékosok „jobbra-balra” emeltek, egészen addig, amíg a sort birtokló dán all-in nem ment. 

 

Hachem vívódott, gondolkozott, 7-5 két párral dobjon? Aztán dobott! A T-T szintén megvált a kártyáitól, a hetes drillt birtokló Frode Fagerli azonban megadott, a WSOP-első pedig csak mosolygott: helyesen játszott.

 

A norvég-dán összecsapást aztán a Q turn, 2 river révén sorral Jensen nyerte, mivel Fagerli nem fejlődött fullra.

$$fhvideo:104296$$

A SOROZAT KORÁBBI RÉSZEI:

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu