A legjobbak: íme a Magyar Póker Top 100!

Szerző: shLétrehozva: 2009. szeptember 16. 15:37
FRISSÍTVE: 2009.09.15. Az elmúlt évek sorozatos sikerei után a SportHirado.hu összeállította a Magyar Póker Top 100-at, amely a magyar pókerjátékosok élő versenyen szerzett száz legnagyobb nyereményét tartalmazza. A listára összesen 54-en kerültek fel 1,65 (!) milliárd forintos vagyont összekártyázva. A két legjobb eredménnyel Kaló Dénes rendelkezik, legtöbbször, szám szerint hétszer Tóth Richárd neve szerepel a rangsorban, ahova két hölgy, Szilasi Viktória és Jerney Katalin is beverekedte magát.


Chris Moneymaker 2003-as fillérekből induló és világbajnoki győzelemmel záruló története forradalmasította a póker világát. A változás szele Magyarországot az utóbbi években érte el, azóta a három legjelentősebb sorozat közül világbajnoki (WSOP) és WPT (World Poker Tour) diadallal immár rendelkezünk, és az EPT-n (European Poker Tour) győzelemmel felérő második helyeket gyűjtöttünk be.

A valóságos sikerdömpingen felbuzdulva állította össze honlapunk a legjobb száz magyar játékos által élő tornán elért eredményt tartalmazó listát, a Magyar Póker Top 100-at. Az osztályozás alapját a nyeremény nagysága jelentette, amely jól tükrözi az adott viadal jelentőségét, színvonalát és az ellenfelek képességeit. A rangsorban az internetes asztalokon elért eredmények nem szerepelnek.

worldseriesofpoker
Traply Péter, az első magyar póker-világbajnok Fotó: worldseriesofpoker

A rangsor élén Kaló Dénes áll, aki az EPT negyedik szezonjában két fantasztikus második helyet ért el Bádenben és Monte Carlóban, amelyhez hasonló méretű nyereményt élő versenyen honi pókeres még nem gyűjtött be. A 31 éves, magánéletben brókerként tevékenykedő klasszis két eredménye együttesen 432,5 millió forintot hozott a konyhára.

Traply Péter új korszakot nyitó világbajnoki győzelmével egyből a harmadik pozícióba került, de az EPT Monte Carlón elért nyolcadik helyével is előkelő helyet foglal el. A lista élmezőnyében találjuk Tóth Richárd 2006-os világbajnoki ezüstérmét, amely a honi póker első igazi, nemzetközi szinten is elismert eredménye volt.

Az első tízbe került Kwaysser Valdemár Ákos 2008-as LAPT-n (Latin-American Poker Tour) elért kiemelkedő diadala és Markovits Ádám szintén tavaly nyáron elért győzelme is, amely az első magyar WPT-karkötőt jelentette. A Gelencsér Péter előző évi címét Bécsben megöröklő Kármán Antonio a tizedik, míg Tóth Richárd friss WPT-bajnoki címe a 12. helyre volt elegendő.

A legjobb száz között 54 játékos eredményei szerepelnek, egy kivételéve férfiak. Az EPT San Remón 15. Jerney Katalin illetve a világbajnokságon 12. helyet szerző Szilasi Viktória az első igazi magyar női pókersikert szállították 2009-ben.

A legtöbbször Tóth Richárd neve fordul elő a rangsorban, aki hét eredményt tudhat magáénak a Magyar Póker Top 100-ban, de az ifjú Traply Péter immár hatszor szerepel.

Szeptemberig 18 kiemelkedő eredményt jegyezhettünk fel 2009-ből. 32 siker származik tavalyról, sőt 73 az elmúlt három évben született, jelezve mennyire a fejlődés kezdetén áll a sportág Magyarországon, igaz a nyeremények összege is jelentősen nőtt az esztendők során.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu