A 67 éves Witmer győzött a profik előtt

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 18. 21:38
A veterán amatőr, Glen Witmer nyerte az Póker Világsorozat (WPT) hetedik szezonjának ötödik állomását, az Észak-amerikai Pókerbajnokságot, a 10,000 dolláros NL Hold'em viadalt. A Niagara-vízesés szomszédságában hazai pályán az első helyről kezdte a finálét a kanadai és a három fősre szűkülő mezőnyben is helytállt a legjobb női játékosnak tartott Kathy Liebert és a korábban WPT-tornát nyerő Gavin Smith ellen, így 1,09 millió dollárral térhetett haza.


Hatnapos küzdelem, 454 játékos, mégis csak egy győztes lehet. Az elsőszámú tengerentúli sorozat ismét a világ legjobbjait vonultatta fel, mégis a végén egy veterán, 67 (!) éves amatőr, Glen Witmer aratta le a babérokat.

 

A kanadai a teljes zsetonmennyiség negyedét, 3,7 milliót birtokolta a döntő asztal előtt, sokan mégis a két közismert profi, Gavin Smith és Kathy Liebert győzelmét jósolták. A hatfős finálé első áldozata James Trenholm lett, akit az élen álló Witmer búcsúztatott kézbe kapott király párja az esélyeknek megfelelően kitartott honfitársa hetesei ellen.

 

Ekkor mégis Smith vezetett, hatalmas előnyt kovácsolt, agresszív játékával, a mezőny messze mögötte kullogott. A következő ember, aki a kijárat felé vehette az irányt, Marc Karam volt. Az elmúlt két EPT (Európai Pókersorozat) Monte Carló-i nagydöntő résztvevőjét Witmer ejtette ki, „nagyágyúk” csaptak össze AK egy QQ ellen. A flopra érkező ász adott választ a parti kimenetelére, Karam az ötödik helyen zárt.

 

A veterán Witmer sorsa egy kétmilliós leosztás után fordult meg, bubi párral akciózott Smith ellen, bubi párt mutatott K,7,3,3,2 board után, amely elegendő volt a kassza begyűjtéséhez.

 

A 67 éves amatőr egy szerencsés partival folytatta hadjáratát, amelyet Ryan Fisler bánt, AK-ját szerencsésen verte ellenfele AJ-val, mivel a turn-re érkezett egy bubi. A harmadik helyen Kathy Liebert zárt, aki ügyesen manőverezve került a párbaj közelébe, Gavin Smith viszont nem kegyelmezett, dáma párral búcsúztatta.

 

A heads up előtt Witmer 9,8, Smith 3,8 millió zsetonnal állt, majd hosszadalmas küzdelem, 60 leosztás végén dőlt el a győztes sorsa. Az amatőr AK-ja nézett farkasszemet profi riválisa ötös párjával. A trófea a river lapra dőlt el, addig Smith állt jobban, viszont amikor egy ász érkezett, kapitulálni kényszerült.

 

Ezzel a veterán Glen Witmer maradt talpon, 1,09 millió dollár ütötte a markát, ám ami ennél sokkal fontosabb, Kanada legnagyobb jelentőségű tornáján aratott fényes diadalt.

 

PÓKER, WPT, ÉSZAK-AMERIKAI PÓKERBAJNOKSÁG, VÉGEREDMÉNY:
1. Glen Witmer Kanada 1,090,589 dollár
2. Gavin Smith Kanada 532,545 dollár
3. Kathy Liebert Egyesült Államok 277,864 dollár
4. Ryan Fisler Kanada 228,234 dollár
5. Marc Karam Kanada 171,175 dollár
6. James Trenholm Kanada 133,137 dollár

 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu