Nagy Viktor nem utazhat el Pekingbe

Szerző: shLétrehozva: 2008. július 21. 11:09
A férfi vízilabda-válogatott kapuját második számú kapusként Nagy Viktor helyett Gergely István védheti a pekingi olimpián - ismertette döntését Kemény Dénes szövetségi kapitány hétfő reggel az MTI-nek. A magyar együttes jelenleg a Margistszigeten készül a hétvégi Unicum-kupára.


Kemény Dénes ezt az egyetlen változást hajtotta végre az augusztusi ötkarikás játékokra utazó, bő egy hete Spanyolországban Európa-bajnoki bronzérmet szerzett csapata összetételében.

 

A magyar együttes a héten napi két edzéssel készül a Margitszigeten a hétvégi Unicum-kupára, ahol az olimpiai csoportellenfél Németország mellett Horvátországgal és Oroszországgal is összeméri tudását.

 

A kapitány döntésével váratlant húzott, hiszen az idén a Vasassal magyar bajnoki címet szerző Nagy Viktor helye biztosnak tűnt a keretben. A kapus az Európa-bajnokságon megállta a helyét Szécsi helyetteseként, de lehet, hogy a németek ellen félpályáról kapott potyagól, és a szerbek ellen a meccs hajrájában beszedett Vladimir Vujaszinovics-ejtés került a pekingi repülőjegyébe.

 

A magyar alakulat az Eb-aranyérmes montenegrói, a vb-3. spanyol, a vb-6 görög, illetve az ausztrál és a kanadai csapattal került azonos csoportba. A másik ágon szerepel a vb-címvédő horvát, az Eb-elődöntős olasz, a Világliga-első, Eb-ezüstérmes szerb, valamint az amerikai, a német, és a házigazda kínai gárda.

 

 

AZ OLIMPIAI KERET
Gergely István, Szécsi Zoltán - kapusok, Benedek Tibor, Biros Péter, Hosnyánszky Norbert, Kásás Tamás, Kis Gábor, Kiss Gergely, Madaras Norbert, Molnár Tamás, Varga Dániel, Varga Dénes, Varga Tamás - mezőnyjátékosok

 

 


A PEKINGI FÉRFI VÍZILABDATORNA CSOPORTBEOSZTÁSA
A CSOPORT: Spanyolország, Ausztrália, Magyarország, Montenegró, Görögország, Kanada.
B CSOPORT: Szerbia, Horvátország, Egyesült Államok, Kína, Olaszország, Németország.
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu