Godova: Megdolgoztunk a szerencséért

Szerző: shLétrehozva: 2008. augusztus 13. 09:11
„Az utolsó pillanatban elért döntetlen gyakorlatilag győzelemmel ér fel" - nyilatkozta Valkai Ágnes, aki parádés góllal járult hozzá az ausztrálok ellen négy másodperccel a befejezés előtt kiharcolt 7-7-es végeredményhez az olimpiai vízilabdatorna második fordulójában. Godova Gábor tanítványai számára így megmaradt az esély a csoportelsőség megszerzésére, ami egyet jelent a közvetlenül a legjobb négy közé jutással.


A drámai összecsapás két magyar hőse valamint a szövetségi kapitány a Magyar Rádió mikrofonja előtt értékelte a találkozót.

 

Az ausztrál kapust szó szerint, s a szó átvitt értelmében is szenzációsan átejtető Valkai Ágnes azt fejtegette, hogy azért értékes a döntetlen, mert hihetetlen nehéz volt támadni az ausztrálok ellen, ugyanis állítása szerint az ellenfél játékosai nagydarab, erős masszív lányok, ezt nagyon nehéz volt ellensúlyozni.

 

„Az utolsó pillanatban elért döntetlen gyakorlatilag győzelemmel ér fel – folytatta az idén nyáron a Honvédhoz visszatért klasszis. – A csapat óriási lelkierőről tett tanúbizonyságot, sok mozgással, úszással próbáltuk kompenzálni ellenfelünk fizikai fölényét. A hajrában csak szabálytalankodni tudtak az ausztrálok, ezért kerültünk a végén emberelőnybe, amelyet gólra is váltottunk.”

 

Az egyenlítő gól szerzője, Pelle Anikó az a fontos pontot érő találatról azt mondta, előtte felnézett, látta, hogy nincs a közelében senki, sőt a kapun is látta a helyet, ahová be lehetett dobni a labdát.

 

„Lőni pedig egész egyszerűen kellett, hiszen alig volt pár másodperc hátra a mérkőzésből, szerencsére sikerült a kapuba találnom” – nyilatkozta a meccs után Pelle.

 

A szövetségi kapitány, Godova Gábor szerint a szerencsének is szerepe volt abban, hogy kiegyenlített csapata, de hozzátette: a szerencse azok mellé áll, akik tesznek is érte.

 

„Mivel a női pólótorna erőviszonyai nagyon kiegyenlítettek, a folytatásban is nagy szerepe lehet a szerencsének – mondta a szakember. - Délelőtt még lehet örülni ennek az utolsó pillanatokban megszerzett pontnak, de délután már a következő, görögök elleni csatára kell készülni.”

 

A kapitány szerint az is hatalmas csata lesz, a mai, ausztrálok elleni összecsapáshoz hasonlóan. Más miatt lesz nehéz, de nagyon nehéz lesz. Viszont egy siker akár a csoportelsőséget, azaz a legjobb négy közé jutást is jelentheti.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu