Szlovák meglepetésarany Vancouverben!

Szerző: shLétrehozva: 2010. február 13. 23:37
Borult a papírforma a legelső biatlonversenyen Vancouverben! Nem sokan fogadtak volna arra, hogy a szlovák Anastazia Kuzmina nyeri a 7.5 kilométeres sprintet, szállítva ezzel az első női aranyat északi szomszédainknak. Szlovákiának még nem volt aranyérme a téli olimpiák történetében. Kuzmina egy lőhibát vétett, másfél másodperccel előzte meg a németek favoritját, Magdalena Neunert és több mint tízzel a hibátlan lövészetet teljesítő francia Marie Dorint.


Az orosz származású, Besztercebányán élő sílövőnő győzelme bombameglepetésnek számít, hiszen még Világkupa-győzelme sem volt, az aktuális Vk-ranglistán a 28. helyet foglalta el. Tavaly februárban robbant be a köztudatba, akkori vb-ezüstje ugyanennyire váratlan volt.

Kuzmina az első, tehát a fekvőlövészet utáni mérőpontnál csak a 22. idővel zárt, hiszen egyszer célt tévesztett, de miután a topfavorit Magdalena Neuner is megtette neki azt a szívességet, hogy büntetőkörre megy (az állólövészetben rontott), eljött az ő ideje. Hatalmas futását még az ebben a műfajban általában verhetetlen német sem tudta felülmúlni. Másfél másodperccel elmaradt a szlovák idejétől (19:55,6).

A francia Dorin ugyan tökéletesen lőtt, de ez is csak a bronzéremre volt neki elég, közel tíz másodperccel Neuner mögött végzett.

Az egykori tyumenyi rendőrnő Kuzmina az első női aranyat zsebelte be a téli olimpián, történelmi győzelmet aratva szlovák színekben.

A Vk-rangsorban vezető svéd Jonsson csak a 12., honfitársa, Oloffson-Zidek a 20. idővel ért célba, a német Henkel és Wilhelm éppen, hogy befért a top 30-ba.

A VÉGEREDMÉNY (ÉLCSOPORT)
Versenyző Nemzetiség Időeredmény Lőhiba
1. Anastazia Kuzmina Szlovákia 19:55,6 perc 1
2. Magdalena Neuner Németország 1,5 mp. h 1
3. Marie Dorin Franciaország 10,9 0
4. Anna Buligina Oroszország 12,1 0
5. Jelena Hrusztaljova Kazahsztán 24,8 0
6. Marie-Laure Brunet Franciaország 27,7 0

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu