Svéd sífutóparádé Vancouverben

Szerző: shLétrehozva: 2010. február 21. 12:57
A hétfőn a 15 kilométeres szabadstílusú versenyen negyedik helyet szerző Marcus Hellner nyerte a férfiak 30 kilométeres üldözéses sífutóversenyét a vancouveri téli olimpián. A nagy esélyesnek tartott Petter Northung pechére a céltól másfél kilométerre éppen a későbbi győztessel történt ütközése során elhagyta az egyik botját, így esélye sem volt a hajrában.


A 15 kilométer klasszikus és 15 kilométer szabad stílusú sífutásból álló verseny a svédekről szólt. Eleinte ugyan a cseh Lukas Bauer igyekezett meglépni, de hamar befogták, nem úgy a verseny közepén meglógó Johan Olssont, aki tíz kilométeren keresztül haladt egyedül az üldözők előtt.

Honfitársai, így Hellner is ügyesen lassítani próbálták a mezőnyt, és összedolgozva már 25 másodperces előnyt harcoltak ki, de a végét nem bírta a szökevény. A versenyzők összezártak és kezdődhetett a helyezkedés a hajrára.

Mindenki Northug győzelmét várta, aki az utóbbi másfél évben szinte verhetetlen volt az utolsó kilométeren, csakhogy a norvég Hellnerrel ütközött a cél előtti egyik emelkedőn és egyik botját elhagyva teljesen lelassult.

A svédet mindez nem zavarta, valamennyi ellenfelét lerázva mintegy kétmásodperces előnnyel elsőként haladt át a célvonalon. A második a német Tobias Angerer lett, a harmadik a korábbi szökevény, Olsson.

VANCOUVER 2010, FÉRFI 15+15 KM-ES ÜLDÖZÉSES VERSENY
1. Marcus Hellner Svédország 1:15:11.4 óra
2. Tobias Angerer Németország +2.1 mp.h.
3. Johan Olsson Svédország +2.8 mp.h.
4. Alekszandr Legkov Oroszország +4.0 mp.h.
5. Ivan Babikov Kanada +9.1 mp.h.
6. Jens Filbrich Németország +13.6 mp.h.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu