Valujev megmérkőzhet a WBA címéért

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 9. 13:24
Evander Holyfield decemberben ringbe szállhat Nyikolaj Valujev ellen a WBA (Boksz Világszövetség) nehézsúlyú címéért – értesült az ESPN amerikai sportoldala. Az ütközetnek Németország vagy Svájc adhat otthont a hírek szerint, a pontos helyszínről csak később döntenének. A 45 esztendős Holyfield egy év után léphet ismét a szorítóba.



A botrányairól és extrém viselkedéséről messze földön híres Evander Holyfield elsősorban azzal vonult be a köztudatba, hogy az ő füléből harapott ki egy jókora darabot honfitársa, a szintén fékezhetetlen Mike Tyson a két gigász 1997-es ökölcsatájának alkalmával.

 

Igazságtalanság lenne azonban azt állítani, hogy ennek az egyetlen mérkőzésnek köszönheti Holyfield a hírnevét, igaz, 42-9-2-es mérlege hagy némi kívánnivalót maga után. Ám ha a Harcos elkapja a fonalat, nagyon nehéz feltartóztatni: 27 kiütése lendületes, olykor kegyetlen öklözésre vall, amelyet a tervek szerint Nyikolaj Valujev tapasztalhat meg legközelebb.

 

A 213 centiméteresre nőtt orosz óriás meg nem erősített értesülések szerint decemberben ringbe szállhat az amerikaival, és már csak a gála helyszínében kell megegyezniük a résztvevőknek. A kiszivárgott információk arról szólnak, hogy Németországban, esetleg Svájcban spriccelhet majd a vér, ha a hentesek egymásnak feszülnek.

 

Valujev legutóbbi összecsapásán John Ruiz arcát rendezte át, míg leendő ellenfele Szultan Ibradzsimovval szemben maradt alul 2007. október 13-án, így egy újabb vereség beláthatatlan következményekkel járna a bunyós pályafutásának szempontjából.

 

Az erőviszonyok mindenesetre igencsak kiegyensúlyozatlanok lennének az esetleges ütközeten: Holyfield majd’ harminc centiméterrel alacsonyabb riválisánál, és a kilók tekintetében is lényeges eltérés mutatkozik kettejük között. A száraz tények az ötven mérkőzésén harmincnégy kiütést felmutató orosz mellett szólnak, ám a szorítók között nem minden esetben érvényesül a papírforma.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu