Három győzelem, éremközelben az öklözők

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 10. 23:20
Hibátlan mérleggel zárták a magyar ökölvívók a hétfői nyolcaddöntőket a Liverpoolban zajló Európa-bajnokságon, ezzel az éremért léphetnek szorítóba. A nehézsúlyú Darmos József korábbi vb-ezüstérmest iskolázott le, Szili István a 75 kg-osok között aratott könnyed győzelmet, míg Káté Gyula úgy győzött 64 kg-ban, hogy ellenfele még értékelhető ütést sem tudott bevinni.


 

ÖKÖLVÍVÓ EURÓPA-BAJNOKSÁG, HÉTFŐI NYOLCADDÖNTŐS EREDMÉNYEK:
91 kg:
Darmos József-Elsin Alizade (azeri) 9-3
75 kg:
Szili István-Glodi Eneste (norvég) 8-2
64 kg:
Káté Gyula-Dzemal Fetahovics (bosnyák) 8-0

 

A hétfői versenynapon három magyarért szurkolhattunk a liverpooli ökölvívó Európa-bajnokságon. A nehézsúlyú Darmos József szinte leiskolázta a 2005-ös világbajnokság ezüstérmesét, az azeri Elsin Alizadét.

 

Hamar 5-0-ás vezetésre tett szert, majd ellenfele feljött, viszont két romboló erejű balhoroggal helyreállt az ötpontos különbség. A hajrában mindent megpróbált az azeri, de csak csapkodott, s nem tudta megakadályozni a Vasas-öklöző 9-3-as győzelmét. Darmos szerdán a legjobb nyolc között az osztrák Durmus Keklikkel találkozik.

 

„Elhajlásokból igyekeztem ütni a bal horgokat, s ez a terv sokszor be is jött. Jó formában érzem magam, szeretnék az osztrák fiú ellen is győzni, nagyon hiányzik már egy érem felnőtt világversenyről" - értékelt Darmos.

 

A 75 kg-osok között Szili István fölényesen verte a norvég Glodi Enestét. Szili végig irányított, technikai fölényben volt az erős, de képzetlen skandinávval szemben. Ügyesen jobbra forgott a balkezes norvég ellen, ezzel kihúzta annak méregfogát, a bal horgot. Előnyét percről percre növelve nagyon biztosan győzött.

 

„Úgy érzem, technikailag felkészültebb voltam a norvégnál, bár nem voltam teljesen elégedett önmagammal, mert hiányzott ütéseimből az erő. De most ennyi is elég volt" - mondta Szili.

 

Káté Gyula sikeréhez sem fért kétség, a 64 kg-osok között a bosnyák Dzemal Fetahovicsot verte nagy fölénnyel. A 2003-as bangkoki vb bronzérmese nagyon készült a javításra a pekingi olimpia balsikere után. Az első menetben kemény jobbkezeseivel "megfogta" fiatal riválisát, s az sem zökkentette ki, hogy a második két percben kissé felrepedt a jobb szeme felett a bőr.

 

Attól kezdve óvatosabban, de ugyanolyan meggyőzően bokszolt. Káté mind a négy menetet 2-0-ra nyerte, azaz ellenfele nem is tudott pontot érő ütést bevinni. "Az volt a taktikám, hogy győzzek" - mondta nevetve Káté a meccs után.

 

„Igyekeztem mindig nagyobb iramot diktálni, mint Fetahovic, aki erős ökölvívó, de nem volt elég dinamika az ütéseiben. Jó formában érzem magam, a négy közé jutásért az orosz Makszim Ignatyevet is le akarom győzni. Végső célom az aranyérem."

 

Ezzel makulátlan mérleggel zártak a magyarok hétfőn és mindhárom versenyzőnk az éremért bokszolhat a következő napokban.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu