Cubs, Angels: horrorfilm Hollywoodban

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 7. 17:24
Az észak- amerikai profi baseball bajnokság (MLB) rájátszásának első körében az alapszakasz két legjobb mérleggel záró csapata a Chicago Cubs és a Los Angeles Angels hatalmas meglepetésre már az első körben kiesett. Az idény üde színfoltja, a Tampa Bay a legtetszetősebb játékot játszva a viszont tovább menetel.


MLB, RÁJÁTSZÁS, 1. KÖR:
Los Angeles Dodgers – Chicago Cubs összesítésben: 3-0

 

 

Hiába vár már száz éve Chicago egyik fele egy újabb bajnoki címre, idén már biztos nem jön össze a végső győzelem a Cubsnak, miután a csapat három sima vereséget szenvedett és kiesett a Dodgers ellen a rájátszás első körében.

 

A csapat lélektelen játéka már a második mérkőzés után heves reakciót váltott ki az igényes játékhoz szokott Wrigley Field közönségénél.

 

A 2007-ben nyolc évre 136 millió dolláros szerződést aláíró Alfonso Soriano 14 ütéskísérletéből mindössze egy baseütést ért el. Aramis Ramirez esélyes volt a National League MVP díjára, de a Dodgers elleni teljesítményével (2/11) ez a cím is valószínűleg kicsúszik a kezéből.

 

Tetézve a bajt, Kosuke Fukudome játéka is tulajdonképpen értékelhetetlennek tekinthető. A japán 0/7-el zárt, de játékáról mindent elmond, hogy a harmadik mérkőzés előtt annyira össze volt törve, hogy Los Angelesben a kezdőcsapatból is ki kellett hagyni.

 

A Los Angeles Dodgers ugyanakkor a legrosszabb mérleggel került a rájátszásba, de így sem adott esélyt ellenfelének. A nagy nevek (Manny Ramirez, James Loney, Andre Ethier) mellett a szériában ismét feltűnt a 2000-es év NL újonca Rafael Furcal.

 

Az idén mindössze 36 mérkőzésen pályára lépő shortstop szinte hibátlan játékának köszönhetően a Dodgersnek a hazafutások mellett a sima futásokra is maradt energiája.


MLB, RÁJÁTSZÁS, 1. KÖR:
Boston Red Sox – Los Angeles Angels összesítésben: 3-1


A gigászok csatáját a Los Angeles Angels és a címvédő Boston Red Sox szériája hozta. A címvédő Boston három alkalommal is a kilencedik inningben döntötte el a találkozót, így hiába játszott közönségszórakoztató játékot az Angels is, csak a harmadik mérkőzésen, igaz idegenben, a Fenway Parkban tudott nyerni.

 

Anaheimben várták a csapattól az alapszakaszban megcsodált agresszív támadójátékot, a fontos szituációkban azonban rontottak Guerreroék, amit a rájátszás-specialista Boston könyörtelenül kihasználta.


MLB, RÁJÁTSZÁS, 1. KÖR:
Tampa Bay Rays – Chicago White Sox összesítésben: 3-1


A Tampa Bay Rays ott folytatta, ahol az alapszakaszban abbahagyta.

 

A Chicago White Sox elleni négy mérkőzésen, amíg a Tampa Bay végig a legerősebb összeállításában tudott szerepelni, addig a Chicago White Soxnak továbbra is nélkülöznie kellett két alapemberét (Carlos Quentin, Joe Crede).

 

Mindez pedig elég volt ahhoz, hogy az idén 10 éves klub első playoff meccseit megnyerve továbbjusson. A játékukat elnézve komolyan kell számolni velük a továbbiakban.

 

MLB, RÁJÁTSZÁS, 1. KÖR:
Philadelphia Phillies – Milwaukee Brewers összesítésben: 3-1

 

Philadelphiában is kezdenek reménykedni, miután a Phillies továbbjutott a Milwaukee Brewers ellen. Még a félelmetes CC Sabathiát is sikerült megtörniük.

 

A következő kör két érdekességet is tartogat: a Boston Red Sox a Tampa Bay Raysszel csap össze. Az alapszakaszban a St. Petersburgiek voltak a jobbak, most a zsinórban hatodik alkalommal főcsoportdöntőt játszó Boston visszavágásra készül.

 

Manny Ramirez pedig ismét visszatérhet régi sikerei színhelyére, ha a Los Angeles Dodgers és a Boston Red Sox is sikerrel venné a ránk váró kanyart.

 

A RÁJÁTSZÁS 2. KÖRÉNEK (championship series) PÁROSÍTÁSAI:
American League
Tampa Bay Rays - Boston Red Sox
National League
Philadelphia Phillies - Los Angeles Dodgers

 

Az első mérkőzéseket magyar idő szerint október 10-én pénteken rendezik. A Phillies 02:22-től, a Rays 22:35-től fogadja soros ellenfelét. A párharcok az egyik fél negyedik győzelméig tartanak.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu