Verekedés és döntetlen a Népligetben

Szerző: shLétrehozva: 2009. február 15. 19:58
Verekedésbe torkollt a férfi vízilabda-bajnokság tizennegyedik fordulójának fővárosi rangadója. A Ferencváros és a Honvéd számára egyaránt fontos találkozón „normális" körülmények közt sem bírtak egymással a felek. Az elszabaduló indulatokat a bírók nem tudták megfékezni, és a káosszá alakuló mérkőzésen végül 9-9-es döntetlen született. A zöld-fehérek legjobbja Balatoni Máté volt, aki öt góljával kiemelkedett a mezőnyből.


 

FÉRFI VÍZILABDA OB I, 14. FORDULÓ:
APRILIA FTC-FISHER KLÍMA - DOMINO-HONVÉD 9-9 (1-1, 4-4, 2-3, 2-1)
Népliget, 300 néző. Vezette: Székely Z., Marjay.
FTC: Jászberényi - Querritse, Dávid Z. 1, Babay, Balatoni 5, Regős, Mátyás Cs.: Maklári, Kincses, Marnitz 3, Bálint G., Császár. Vezetőedző: Somossy József.
HONVÉD: Gergely - Székely 1, Iosep 1, Matajsz, Szivós 3, Molnár 2, Vári 1 Cs.: Vindisch 1, Gergely, Paján, Bátori, Jansik. Vezetőedző: Vad Lajos.
Emberelőny - gól: 16/3 ill. 11/4.
Ötméteres - gól: 2/2 ill. 3/1.
Végleges kiállítás, cserével: Dávid Zoltán (21.p.)
Sárga lap: Vad Lajos (26.p.)
Kipontozódott: Bálint Gergő (28.p.), Andrei Iosep (29.p.), Molnár Tamás (29.p.), Matajsz Márk (32.p.), Paján Viktor (32.p.)

 

Bátortalanul kezdte a mérkőzést a hazai pályán játszó Ferencváros, nem nagyon tudtak mit kezdeni a Honvéddal a zöld-fehérek. Saját játékát azonban a Domino sem tudta uralni, így az első játékrész leginkább a tapogatózásról szólt.

 

A második negyedre már magabiztosabban úsztak ki a zöld-fehérek, Balatoni Máté klasszikus mesterhármasával már két góllal vezettek a hazaiak. A piros-fehérek ugyan kettős emberelőnyt is hibáztak, sorra rosszul passzoltak, a Fradi védelmén fellelhető néhány rést mégis megtalálták, és kiegyenlítettek (5-5).

 

A félidőre már a Vasas játékosok fele felért Egerből a Népligetbe, de nem láthattak szép vízilabdát az angyalföldiek. A csapatok fantáziátlanul támadtak, sem egyenlő létszámnál, sem emberelőnyben nem volt ötlet a játékban.

 

Marnitz Gergő nyolc méterről rászórt, simán a kapuba jutó lövése után Varga Dénes már a fejét fogta: rangadóhoz méltatlan csapkodás zajlott a népligeti uszodában.

 

A záró játékrészben aztán elvesztették a türelmüket a játékosok. Nem volt támadás, ami ne büntetőbe, vagy kiállításba torkollt volna. Öt perccel a vége előtt, egyenlő állásnál kisebb verekedés alakult ki a medencében, amit a bírók páros kiállítással próbáltak megfékezni.

 

De innen már nem volt visszaút. Egyszerre három Honvéd játékos jutott a kiállítás sorsára, holott a zöld-fehérek ütöttek víz felett.

 

Ilyen körülmények között már nem lehetett vízilabdázni. Az összes lövés a kapusokon landolt, végül fél perccel a vége előtt egygólos Honvéd vezetésnél támadhattak a piros-fehérek. Vad Lajos időt kért, amikor egyszer csak büntetőhöz jutottak a hazaiak.

 

Mint kiderült, egy korábbi vendégkiállításnál hamarabb jött vissza a büntetett játékos. Marnitz Gergő pedig élt a lehetőséggel, és kiegyenlített.

 

Az utolsó fél percben egy páros kiállítás után Székely Bulcsú messze a kapu fölé lőtt, így a furcsára sikerült mérkőzésen végül 9-9-es döntetlen született.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu