Vasas-verés olimpiai hangulatban

Szerző: shLétrehozva: 2009. április 8. 20:50
Rendkívül kemény, hajtós mérkőzésen 11-8-as vereséget szenvedett a Vasas a férfi vízilabda Euroliga negyeddöntőjének első mérkőzésén a címvédő Pro Recco gárdájától. A piros-kékek ugyan nem élvezték a hazai pályával járó előnyöket, de rengeteg hibájuk miatt, nem foghatják csak a játékvezetőkre a Komjádi-uszodában elszenvedett fiaskót. Földi László fiainak így szinte csodára lesz szükségük a továbbjutás kiharcolásához Olaszországban.


Már a mérkőzés kezdete előtt előnyben volt a Vasas az olasz sztárcsapattal szemben. Legalábbis, ha a vízben lévő olimpiai bajnokok számát nézzük. A piros-kékeknél öt, míg a talján együttesnél négy ötkarikás aranyérmes vízilabdázó ugrott fejest a medencébe a kezdősípszó előtt.

 

Kilenc olyan klasszis, akik felállhattak az olimpiai játékokon a dobogó legfelső fokára. Kilenc magyar klasszis… Nem véletlenül kísérte óriási érdeklődés a negyeddöntő első, budapesti összecsapását. A Komjádi Uszoda zsúfolásig megtelt, olyanok is kiváncsiak voltak a találkozóra, akik érezhetően nem sokszor láttak vízilabdameccset közelebbről.

 

Az első percek ritmuskeresése után sajnos nem a Vasas kapta el az iramot. Benedek Tibor és Vanja Udovicsics vezetésével és kettejük két-két találatával 4-1-re húzott el a Recco. Úgy tűnt, a hazaiak képtelenek fogást találni a remekül védekező olaszokon. Pino Porzio fantasztikus felkészítette a mieinkből tanítványait.

 

A második negyed is úgy indult, hogy itt nem lesz piros-kék örömtánc, ám Varga Dániel és a mandulaműtétje után először játszó Kis Gábor nem így gondolták. A régi társ, Madaras Norbert találatára a hazai kilences és tizenkettes egy-egy remekbe szabott góllal válaszolt. Földi László fiai mínusz egyre jöttek fel – felcsillant az egyenlítés lehetősége!

 

Múló tünemény volt, hiszen a harmadik játékrész közepére már ismét négy volt a két fél között. Udovicsics gyönyörű távolija ismét elindította a vendéghengert. Egyedül Nagy Viktor parádéja tartotta a lelket az angyalföldiekben. Nem ment a Vasas lövőinek, a névnapos Varga Dénes például négy lövésből sem tudta bevenni Stefano Tempesti hálóját.

 

Testvére, Dani viszont nem akar lemaradni a vendégek szerb klasszisa mögött, és ha már egyedül maradt négy méterre a kaputól, akkor kihasználta a ziccert. Ez volt az olimpiai bajnok pólós harmadik gólja (6-8). Nem hagyta szó nélkül ezt a Recco magyar sztárja, Benedek sem, aki egy téves bírói ítélet után és hangos füttykoncert közepette szerezte meg saját maga harmadik, csapata kilencedik gólját.

 

A hazai szurkolókra nem lehetett panasz, folyamatos dob- és énekszóval buzdították sajátjaikat. Ezúttal azonban ez nem hogy segítette volna Hosnyánszkyékat, inkább hibákat csalt ki tőlük. Igaz, ez a vendégekre is jellemző volt. Alessandro Calcaterra góljával mégis ismét négyre növelték előnyüket. Tizennyolc másodperccel a vége előtt még Kis Gábor centerből bevágott egy labdát, Tempesti tehetetlen volt. Ez három találatnyi hátrány pedig azt jelenti, hogy a Vasasnak csodára lesz szüksége Olaszországban.

 

Idegenben 8-6-ra szenvedett vereséget a Szeged Beton a Panioniosz ellen a LEN-kupa döntőjének első mérkőzésén. A találkozóról részletesen ITT olvashat.


FÉRFI EUROLIGA NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS:
TEVA-VASASPLAKET – PRO RECCO (olasz) 8-11 (1-4, 3-1, 3-4, 1-2)
Komjádi Béla Uszoda, 2500 néző. Vezette: Tulga (török), Borell (spanyol).
VASAS: Nagy V. - Varga Dénes, Varga Dániel 3, Kis 2, Hosnyánszky 1, Steinmetz 1, Katonás. Cserék: Vörös, Hőna, Kállay, Kovács R., Tóth M. 1. Vezetőedző: Földi László.
PRO RECCO: Tempesti – Benedek 3, Kásás 1, Udovicsics 3, Madaras 2, Märcz, Calcaterra 1. Cserék: Washburn (kapus), Bencivegna, Di Costanzo, Lapenna, Presciutti, Giorgetti, Felugo, Jokics, Mangiante 1, Angelini, Figari. Vezetőedző: Giuseppe Porzio.
Gólok emberelőnyből: 8/4, il. 8/3
Gólok ötméteresből: 1/1, ill. -


A NEGYEDDÖNTŐK TOVÁBBI EREDMÉNYEI:
Olympiakosz (görög)–Mladost Zagreb (horvát) 8–5
Partizan Beograd (szerb)–Jug Dubrovnik (horvát) 11–9
Primorac Kotor (montenegrói)–Jadran Herceg Novi (montenegrói) 12–12



 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu