Varga Dániel eldöntötte, nyert a Vasas

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 16. 13:58
Az élvonalbeli férfi vízilabda-bajnokság ötödik fordulójának rangadóján végig szoros meccsen, négy góllal nyert a Vasas a Honvéd ellen. A piros-kékek a mérkőzés elejétől riválisuk előtt jártak, de nagyon nem tudtak elszakadni a Domino együttesétől. A hazaiak főleg annak köszönhetik sikerüket, hogy jobban ki tudták használni a nagy számban megítélt emberelőnyöket. Eközben a Honvéd kevés fantáziával játszott, nem tudták meglepni a bajnokságban veretlen Vasast. A hazaiaknál a frissen felépülő Varga Dániel, a vendégeknél Szivós Márton és Gergely István nyújtott kiemelkedőt.


FÉRFI OB1, 5. FORDULÓ
Vasas - Honvéd 12-8 (3-1, 3-2, 2-4, 4-1)
Komjádi Béla Sportuszoda, 900 néző. Vezette: Schlosser, Vojvoda
Vasas: Nagy V. - Vörös, Katonás (1), Tóth M. (1), Kovács R., Varga Dániel (4), Steinmetz B. (1) Cs.: Kállay (1), Varga Dénes, Hosnyánszky (2), Takács B., Kis G. (2), Hőna Edző: Földi László
Honvéd: Gergely - Székely, Szivós (4), Vindisch, Iosep (1), Matajsz, Vári Cs.: Jansik (1), Molnár (2), Paján, Bátori, Borsós Edző: Vad Lajos
Emberelőny - gól: 13/3 ill. 11/3
Ötméteres - gól: 1/1 ill. 2/1
Kipontozódott: Katonás Gergely (28.p.) ill. Vári Attila (26.p.), Paján Viktor (28.p.), Székely Bulcsú (32.p.)

 

Megcserélték az ötödik és hatodik fordulót, csakhogy a tévé közvetíteni tudja a találkozót, nagy meccsnek ígérkezett tehát a Vasas-Honvéd. A hazaiaknál már felépült Varga Dániel - olyannyira, hogy a kezdőcsapatban is helyet kapott -, a Dominónál azonban továbbra is sérült Gergely Mihály. Őt a fiatal Jakab László helyettesítette.

 

Igazi rangadóra emlékeztető hangulata volt a mérkőzésnek már az első perctől kezdve, tapogatózással kezdték a találkozót a felek. Egy-két kontra, néhány gyengébb lövés - mást nem is láthatott a közönség az első négy percben. Ekkor aztán egy Vasas-támadás végén a támadóidő lejárta előtt pillanatokkal Kis Gábor bombázta rá a labdát Gergely ketrecére, aki nem tudott hárítani.

 

Katonás egy ötméterest értékesített, amit újabb Kis Gábor találat követett - Domino oldalról viszont nem érkezett válasz (3-0). A vendégek tanácstalanul játszottak, a támadások során többnyire csak fantáziátlanul passzolgattak. A negyed vége előtt öt másodperccel végül Szivós talált be emberelőnyből, így az első negyed után 3-1 állt az eredményjelzőn.

 

A második felvonás hatalmas Szivós-góllal indult, nyolc méterről ejtette át Nagy Viktort. Tette mindezt kétes szituációban, a Vasas-játékosok azt reklamálták, hogy belelóbált a szabaddobásba, de hiába. Felgyorsultak az események Hosnyánszky, majd a túloldalon Molnár volt eredményes emberelőnyből. Ekkor már csak egy volt közte a különbség.

 

Nem sokáig volt azonban szoros az állás. A játékvezetők szinte minden szituációban kiállítást adtak, igaz azt mindkét oldalon. A Vasas tudott jobban élni a kapott előnyökkel, egymás után kétszer is a kiállítás lejártának pillanatában rálőtt labdával találtak be, félidőben 6-3-ra vezetett a címvédő.

 

Térfélcsere után kicsit megtorpantak a csapatok. Egy páros kiállítást követően Molnár szerzett gólt, majd Szivós újabb ejtése landolt Nagy Viktor kapujában. Ezzel ismét egy gólra zárkózott fel a Honvéd. Ez azonban megint nem tartott sokáig. Tóth Márton maradt egyedül egy védővel és Gergely Istvánnal szemben, és addig lóbált, míg el nem süllyesztette mindkettőt.

 

Vérszemet kapott azonban a Domino, ellesték a Vasas taktikáját: a kiállítás lejártakor Jansik Dávid talált be. Megijedtek a hazaiak, nagyobb sebességi fokozatra kapcsoltak. Három az egyben fordultak le a Honvédról, végül a gólt Varga Dániel lőtte.

 

Ritka a vízilabdában az öngól, ezen a meccsen mégis előfordult. Időkérés után támadott a Honvéd, Szivós Márton lövését Nagy Viktor kapufára tolta, a kapufa viszont Varga Dániel fejére „passzolt”, ahonnan a kapuban landolt a labda. Az utolsó negyed előtt tehát még semmi nem dőlt el: 8-7 a Vasasnak.

 

A záró játékrész elején aztán újra elment hárommal a Vasas, Kállay, és - természetesen - Varga Dániel góljával. Létfontosságúnak tűnő büntetőt hibázott a Honvéd (Szivós lőtte a kapufára), de egy perccel később ismét ötmétereshez jutottak a vendégek. Ezt Iosep már értékesítette, ám Varga Dániel erre is tudott válaszolni, így maradt a közte három.

 

Három perccel a vége előtt az utolsó esély nyílt a vendégek előtt. A lövés azonban elhalt a blokkon, időt kért a Vasas. Gólt ugyan nem lőttek, de két perc volt hátra, mikor még mindig tartották a háromgólos különbséget, eldőlni látszott a találkozó. A Honvédnak még volt pár gyenge próbálkozása, de gólt csak Hosnyánszky szerzett a túloldalon, így kialakult a 12-8-as végeredmény.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu