Szertefoszlott magyar álmok Csehovban

Szerző: shLétrehozva: 2009. április 4. 12:50
A második helyen végzett a Dunaújvárosi Főiskolanői vízilabdacsapata a LEN-kupában, miután a magyar együttes háromgólos vereséget szenvedett a Sturm Csehov otthonában. A magyar bajnokság éllovasa összesítésben két találattal maradt le a trófeáról.


A két együttes egy héttel ezelőtt szombaton találkozott először, azt az összecsapást a magyar együttes nyerte 12-11-re annak ellenére, hogy azon a meccsen volt ötgólos is a „mieink” előnye. Ennek az eredménynek köszönhetően azonban azt tudni lehetett, hogy aMihók Attila tanítványainak pokolian nehéz dolga lesz a visszavágón.

A Dunaújváros az első felvonás után vezette egy góllal, és a hajrához érkezve is bajnokságunk k éllovasa vezetett 11-10-re. A vendégek közül Primász Ágnes emelkedett ki a legjobban, hiszen egymaga majdnem a gólok felét szerezte, ötször volt eredményes.

Az utolsó percekben azonban a hazaiak nagyszerűen hajráztak, sorozatban négy gólt szereztek, amelyre nem volt válasz, így 14-11-re megnyerték a találkozót, és 25-23-as összesítéssel megnyerték a LEN-kupát.

A dunaújvárosiak szakosztályvezetője, Koszi Ferenc, aki a helyszínen nézte végig a találkozót, az MTI-nek elmondta, hogy habár magyarázkodásnak tűnhet, de teljesen inkorrekt játékvezetésnek volt szemtanúja az utolsó felvonásban. Állítása szerint a magyar együttes nem nyerhette meg ezt a találkozót.

 

NŐI LEN KUPA, DÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ:
STURM CSEHOV (OROSZ)–DUNAÚJVÁROSI FŐISKOLA-ELCO-DVCSH 14–11 (4–5, 3–1, 3–4, 4–1)
A magyar góldobók: Primász 5, Benkő N. 3, Szücs, Brávik F., Poszkoli 1-1
A kupát 25–23-as összesítéssel a Csehov nyerte.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu