Partizánokkal hangoltak a Vasas ellen

Szerző: shLétrehozva: 2009. április 6. 15:43
„Szegeden, még Savona-játékosként nagyon sportszerűen fogadott annak idején a magyar közönség engem és Kásás Tomit, ami kellemes élményt jelentett számomra. Szerintem a Komjádiban sem lesz másként” – nyilatkozta Sydney olimpiai bajnoka, Märcz Tamás a sporthirado.hu-nak még a genovai repülőtéren, ahonnan hétfőn kora délután indultak, hogy müncheni átszállással este Budapestre érkezzenek. Szerdán a Komjádiban a Vasas vízilabdacsapata lesz a négy magyar olimpiai bajnokot is felvonultató, Euroligában címvédő olasz csapat ellenfele negyeddöntő első mérkőzésén.


- Nem beszéltünk eddig sokat a Vasasról – nyilatkozta Märcz Tamás –, de még vannak hátra edzéseink, majd akkor specifikusan rákészülünk a szerdai találkozóra és ellenfelünkre. Hétfőn délelőtt még edzettünk egy Genovában, majd az esti megérkezés után Budapesten is medencébe parancsolnak minket. Kedden is lesz két gyakorlásunk, délelőtt és délután, de még a szerda esti találkozó előtt is, valamikor napközben sort kerítünk szerintem egy csobbanásra.


- Ennyire nem tartanak a Vasastól?


- Nem erről van szó, inkább arról, hogy mi szeretnénk a saját játékunkat játszani, hogy ahhoz alkalmazkodjon az ellenfelünk. Ne pedig mi hozzájuk.


- A Vasas eddig semmilyen formában nem került elő a felkészülés során?


- Na jó, annyit elárulok, hogy a múlt héten együtt készültünk a Partizan Beograddal, a Vasas csoportbeli ellenfelével, amelytől szoros meccseken oda-vissza kikaptak.


- Alakul ez… Direkt a szerbeket nézték ki edzőpartnernek?


- Ez a klubvezetők ötlete és szervezése volt. Gondolom, valamennyire volt benne némi tudatosság is.


- Egy ilyen közös felkészülésen kétkapuzás is történik. Megvolt?


- Nem maradt ki, ötször is.


- Abból milyen következtetéseket tudott levonni? Verhető a Partizan, verhető a Vasas?

- Óhatatlan próbálja ilyenkor az ember levonni a párhuzamokat, de én most ebbe így hagy ne menjek bele nyilvánosan. Maradjunk annyiban, próbáltuk ott is a saját játékunkat játszani.


- És, sikerült? Hagyták a szerbek?


- Szerdán, a Komjádiban ennek már nem sok jelentősége lesz.


- A Reccós csapattársak azért csak gyűjtötték az információkat a magyar csapattársakról, mi várható honfitársaktól?


- Mi négyen természetesen átbeszéltük a sorsolás után a ránk váró feladatot, de a társak nem voltak ennyire kíváncsiak eddig. Persze, ők is tudjuk, milyen kiváló játékosok alkotják a Vasas keretét, mit értek el eddig. Aligha éri bármelyiküket is meglepetés, minket, magyar légiósokat pedig végképp.


- A Pro Reccónak négy magyar olimpiai bajnok játékosa van, ráadásul ketten, Kásás Tamás és Madaras Norbert játszott is a Vasasban. Milyen fogadtatásra számítanak a Komjádiban?


- Magyar csapat játékosként már többször volt alkalmam vendégségbe menni a Komjádiba, de légiósként eddig csak egyetlen egyszer szerepelhettem Magyarországon. Szegeden, még Savona-játékosként nagyon sportszerűen fogadott annak idején a magyar közönség engem és Kásás Tomit, ami kellemes élményt jelentett számomra. Szerintem a Komjádiban sem lesz másként. Nem hiszem, hogy bármivel rászolgáltunk volna a Vasas-szurkolók ellenszenvére.


- Ha pedig kikapnának öt góllal, egyenesen baráti viszonyt lehetne ápolni…


- Azért erre senki nem számítson.


- Pedig a Vasas egy dologban mindenképpen jobban áll és helyzeti előnyt élvez.


- Mi lenne az?


- Náluk öt magyar olimpiai bajnok szerepel, a Pro Reccóban pedig „csak” négy.


- Igen, ebben jobban állnak, ezt adom. De csak és kizárólag ebben.

 

- Milyen eredményt vár szerdán, illetve a továbbjutástól?


- Nem vagyok tippelős, meg fogadkozós típus. Tovább szeretnénk jutni, ott akarunk lenni a négyes döntőben, ha a Vasas ellen kell továbbjutnunk, akkor ezt a feladatot kell megoldanunk és kész.


- És ha nem sikerülne? Az nagy égés lenne a címvédőnek?


- Az idei nyolcas mezőny az Euroligában kifejezetten erős, talán még soha nem volt ilyen kiegyensúlyozottan fajsúlyos a negyeddöntő. Tulajdonképpen bármelyik csapat bejuthat a négyes döntőbe, nem szolgáltatna különösebb meglepetést. A Pro Reccónak címvédőként nem is lehet más célja, minthogy bejusson az elődöntőbe és ott minél jobban szerepeljen. De ez most valóban egy nagyon nehéz feladat. Az itt kieső együttesek szerintem mindegyike csalódásként éli majd meg, hogy nem jutott tovább. Ha ezt a kört veszi a csapat, akkor ott van a négyes döntőben, és azt már nem éli meg olyan nagy tragédiaként, történjen ott bármi. Ráadásul egy ilyen tornán, kiegyenlített mezőnyben tényleg minden megeshet…

FÉRFI EUROLIGA:
NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉSEK:
  • TEVA-VASASPLAKETT – Pro Recco (olasz) - április 8. 19:30
  • Olympiakosz Pireusz (görög) – Mladost Zagreb (horvát)
  • Partizan Beograd (szerb) – JUG Dubrovnik (horvát)
  • Primorac Kotor (montenegrói) – Jadran Herceg Novi (montenegrói)
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu