Nemcsak randinál érdemes várni a nőkre!

Szerző: shLétrehozva: 2009. július 21. 22:19
Bár tíz percet várni kellett a főszereplőkre, utólag megállapíthatjuk, érdemes volt! A magyar női vízilabda-válogatott 8-5-re megverte a házigazda olaszokat egy fantasztikus összecsapáson a római világbajnokságon. Petrovics Mátyás tanítványai így már biztosan a legjobb nyolcba jutottak - mégpedig csoportelsőként.


A MÉRKŐZÉSRŐL KÉSZÜLT KÉPGALÉRIÁT MEGTEKINTHETIK ITT!

A kínaiak nehézkes elverése után a saját közönségük előtt játszó, magabiztos olaszok vártak Pelle Anikóékra a csoportmérkőzések második körében. Már a mi meccsünk előtt kiderült, a kínaiak szétverték Üzbegisztánt, akit a harmadik fordulóban várhatóan mi is legyőzünk majd.

Nem állíthatjuk, hogy egyszerűen indult volna a találkozó... Közel tíz percet kellett várni a főszereplőkre. Ez hölgyeknél alapvetően még nem lenne meglepetés, ám ez mégiscsak egy világbajnokság és nem egy randevú.

Az elején úgy tűnt, jobb lett volna, ha a mieink az öltözőben maradtak volna. Roberta Bianconi és Teresa Frasinetti góljaival hamar elhúztak két góllal a hazaiak. A már az első találkozón is remeklő fiatal Szűcs Gabriella találata azonban visszahozta a magyar reményeket. Elkezdtünk játszani! Védekezésünk stabilizálódott, de a helyzeteket továbbra se tudtuk jól kihasználni. Ráadásul Szűcs a kapusba lőtt egy ötméterest. 

$$jatekos$$

A második negyed se indult sokkal jobban. Elisa Casanova 3-1-re alakította az állást, Tomaskovics Eszter és az előző találkozón hármat vágó Drávucz Rita azonban egalizált. Egy újabb olasz gól ismét lehorgasztotta a magyar szurkolók fejét. Bezzeg ha Pelle távoliját az utolsó pillanatban bent látja a bíró... Ahogy az ténylegesen történt.

A harmadik harmadban Tania di Mario gólja szinte az utolsó olasz momentum volt a meccsen. Valkai Ági előbb egyenlített, Pelle pedig pótolva elmaradt találatát, eleresztett egy bombát! Először vezettek a mieink!

Nem volt megállás! Sorrendben Kisteleki Dóra, ismét Pelle, majd Keszthelyi Anikó lőtt az itáliaiak hálójába. Ezzel 8-5-re nyertünk egy borzasztóan fontos mérkőzésen. Jöhetnek uzsonnára az üzbégek két nap múlva - immár tét nélkül, hiszen csoportelsők lettünk. Ha ilyen a végeredmény, valószínűleg máskor is elnéznénk Drávucz Ritkáéknak egy kis késést...

A CSOPORT, 2. FORDULÓ:
MAGYARORSZÁG - OLASZORSZÁG 8-5 (1-2, 2-2, 2-1, 3-0)

 

A CSOPORT ÁLLÁSA:
1. MAGYARORSZÁG 2 2 18–12 4 pont
2. Kína 2 1 1 35–16 2
3. Olaszország 2 1 1 25–11 2
4. Üzbegisztán 2 2 9–48 0
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu