Nem kell a cirkusz! Megérdemelt a siker

Szerző: shLétrehozva: 2009. május 30. 13:47
Szó sincs ringlispílről. Gerendás György, az Eger edzője is lehiggadt. Így már semmi sem utalt a korábbi mérkőzések feszült légkörére és gyanúsítgatására. Fantasztikus mérkőzéssel fejezte be a hevesi gárda és a Vasas a férfi vízilabdázók bajnoki fináléját. Az angyalföldiek sorozatban harmadszor hódították el a serleget. Földi László vezetőedző szerint nem érdemtelenül ülhettek fel ismét a trónra. Temperamentumos kollégája a negyedik, egri összecsapást követően nyugodt hangon fejtegette, hogy most ennyire tellett, ám remélhetőleg ennél is feljebb tudnak majd lépni jövőre.


Fotó: Kovács Anikó

A MÉRKŐZÉSRŐL KÉSZÜLT KÉPGALÉRIÁT MEGTEKINTHETIK ITT

Fináléhoz méltó körítés, remek hangulat és teltház. Ez jellemezte az élvonalbeli pólódöntőt, amelyen eldőlt, a Vasas egymás után harmadszorra foglalhatta el helyét a magyar vízilabda képzeletbeli trónszékén.

Az első találkozón született egri győzelem és a hozzá párosult klasszis teljesítmények nem sok jó sejtettek az öt olimpiai bajnokkal felálló, gyengén kezdő Vasas számára. Ám ahogy Földi László, a piros-kékek edzője is elmondta a második, immáron Vasas-sikert hozó meccs után, minél többet játszanak, annál jobbak lesznek tanítványai.

Így is lett. Előbb a Varga-család, Dániel és Dénes végezte ki szinte a hevesi csapatot, majd Kis Gábor és Tóth Márton világszép találatai jelentették a véget Biros Péteréknek. A negyedik összecsapásra így azzal a tudattal ugorhattak medencébe Angyalföld büszkeségei, hogy ha nyernek, bajnok. 

És sikerült! Nagy Viktor bravúrt bravúrra halmozott, Dumi négyet vágott, a csapat védekezése pedig szinte nem is hagyott kívánnivalót maga után. Rést meg főleg nem! Megérdemele a bajnoki címet a Vasas. Pontosan azért, mert vesztett állásból nem ismertek kegyelmet.

"Nem aggódtam. Mondtam korábban is, minél többet játszunk, annál jobbak leszünk. Vesztett helyzetből álltunk fel. Rengeteget dolgoztunk. Igaz, volt egy időszak, amikor három hétig csak edzettünk, illetve a Fradival kétkapuztunk. Tartotta tőle, hogy ez megbosszulhatja magát, ám szerencsére feljavultunk" - nyilatozta a medence partján az éremátadás után Földi László.

Arra a kérdésre, hogy ezek szerint valóban lenne Vasas-ringlispíl, a fővárosiak mestere csak nevetett. Inkább kitért a kollégája nyilatkozatát firtató érdeklődés elől.

" Nem kell ezt komolyan venni. Nem szeretnék ezzel foglalkozni. A lényeg, hogy nyertünk és most ünnepelhetünk."

Gerendás György a mérkőzést követően higgadtan nyilatkozott honlapunknak az eredményjelző mellől, amelyen már nem látszódott a számára szomorú végeredmény.

"Csak azon a bizonyos második meccsen volt gond a bírókkal, ám az utolsó két találkozón le a kalappal, korrekten végezték a dolgukat. Sokat hibáztunk, most ennyire tellett. Remélem jövőre akár feljebb is léphetünk."

A díjátadó előtt azonban átadtak egy inkább érzelmileg fontos serleget is. Az idény legjobb kapusának Gergely Istvánt, a Domino Honvéd olimpiai bajnok hálóőrét választották meg. A válogatott portás így átvehette a tragikusan fiatalon elhunyt Steinmetz Jánosról elnevezett serleget.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu