Meglepetés: Szegeden győzött a Pécs

Szerző: shLétrehozva: 2008. december 6. 20:09
Nagy meglepetésre a jól játszó Pécs egy góllal legyőzte a szenvedő Szegedet az élvonalbeli férfi vízilabda-bajnokság alapszakaszának nyolcadik fordulójában. Az otthon játszó Tisza-partiak tíz emberelőnyükből mindössze kettőt váltottak gólra.


FÉRFI OB I, ALAPSZAKASZ, 8. FORDULÓ:
SZEGED-BETON VK – PÉCSI VSK 7-8 (2-3, 1-2, 2-1, 2-2)
Szeged, Újszegedi Sportuszoda, 150 néző. Vezette: Schlosser, Kiszelly.
SZEGED: Baksa – Lehmann 1, Varga T. 1, Weszelovszky, Komlósi 1, Milos Korolija 1, Juhász Zs. Csere: Varga P., Mihajlo Korolija 1, TÖRÖK 2, Éles, Kuncz. Edző: Kásás Zoltán.
PÉCS: Gárdonyi – Heinrich 1, Ágner 1, Lukács G., Bereczki 1, KOVÁCS G. 3, Czigány 1. Csere: Surányi, Kollár, De Blasio, Hangody, Bóbis 1. Edző: Ambrus Tamás.
Gól – emberelőnyből: 10/2, ill. 6/2
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. -
Kipontozódott: Milos Korolija (a 31. percben), ill. Ágner (a 26. percben)

Meglepetésre az esélytelenebbnek tartott Pécs kezdte jobban a Mikulás-napi mérkőzést: a vendégek már az első negyed végére megszerezték a vezetést, amit a félidőig növelni is tudtak. Kovács egymaga három gólt is szerzett a pécsieknek a nagyszünetig, a Szegedben megoszlottak a találatok. Kásás Zoltán edző már a pénteki, Szentes elleni sikernél is emlegette: a védekezési hibáik egy nehezebb ütközetben problémát okozhatnak, ám nem valószínű, hogy a Pécs elleni találkozóra gondolt.

 

A fordulás után Varga Tamás ötméteresével minimálisra csökkent a különbség, ám Bereczki szerencsés góljával (a fölé tartó lövését Baksa kapus paskolta a hálóba) hamar feleltek a pécsiek. A negyedik negyedben Török góljával egyenlített a Beton, az utolsó négy percnek 6-6-tal vághattak neki a csapatok. A végjátékban Bóbis ismét a Pécset juttatta előnyhöz, Heinrich pedig megduplázta azt, a Szegedből Mihajlo Korolija lőtt gólt. Az utolsó támadást a Szeged vezethette, ám lövésig sem jutottak el, így végül nagy meglepetésre a Pécs nyerte a bajnokit. A Beton tíz emberelőnyéből mindössze kettőt váltott gólra.

EDZŐSZEMMEL:
Kásás Zoltán: - Borzalmasan játszottunk, gyáva módon nem lehet vízilabdázni.
Ambrus Tamás: - Beérett a sok munkánk eredménye. Jóval esélyesebb csapatot győztünk le.

 

Biztos Honvéd-siker az Újpest ellen a Kőér utcában

 

FÉRFI OB I, ALAPSZAKASZ, 8. FORDULÓ:
HONVÉD - UTE 11-7 (3-1, 4-3, 1-1, 3-2)
Kőér utca, 100 néző. Vezette: Bors, Madarasi
HONVÉD: Gergely - Székely 1, Iosep 4, Szivós, Molnár 4, Vári, Bátori Cs.: Jansik, Vindsich 1, Matajsz, Paján 1 Edző: Vad Lajos
UTE: Pelle - Suti 2, Rékasi 1, Létay 2, Salamon, Somogyi 2, Máthé Cs.: Kéri, Szabó N., Debreczeni, Olasz, Kotsidis, Szabó B. Edző: Petrovics Mátyás
Emberelőny - gól: 6/1 ill. 8/2
Ötméteres - gól: 3/3 ill. -
Kiállítva, végleg cserével: Kéri Péter (5.p.), Szivós Márton (7.p.), Vári Attila (24.p.)
Sárga lap: Petrovics Mátyás (24.p.)


Az Újpest ellen már könnyebb dolga volt a Honvédnak, mint előző nap a Szolnok ellen, rögtön a mérkőzés elején vezetést szereztek a hazaiak. A Domino ma is kevés cserével játszott, szinte ugyanaz a hat ember játszotta végig a teljes negyedet.

A lila-fehérek hiába próbáltak többször lefordulni a Honvédról, ez a taktika nem bizonyult sikeresnek, a Domino védelme mindig időben visszazárt.

A két csapat edzőjében csak az volt a közös, hogy mindketten nagyon hevesen reklamáltak a játékvezető tevékenység láttán. És valóban, a bírók az indokoltnál nagyobb mértékben avatkoztak bele a játékba, ezt igazolja a három végleg cserés kiállítás is.

A Honvéd győzelme csak azért nem lett nagyobb arányú, mert a vendégek kapujában nagyon jól védett Pelle Balázs. A Domino csapatában kiemelkedő teljesítményt nyújtott Iosep és Molnár, ők négy-négy gólt lőttek.


A FORDULÓ TOVÁBBI MÉRKŐZÉSEI:
FTC - Vasas 7-10 (1-1, 5-3, 0-4, 1-2)
Góllövők: Dávid Zoltán 2, Balatoni Máté 2, Kincses Attila 1, Regős Áron 1, Marnitz Gergő 1, ill. Varga Dénes 3, Kis Gábor 2, Steinmetz Barnabás dr. 2, Katonás Gergely 2, Kovács Róbert 1
Gólok emberelőnyből: 7/1, ill. 5/2
Büntetőből: 1/1, ill. 2/2
Szentes - BVSC 5-6 (0-1, 1-1, 1-2, 3-2)
Góllövők: Srdjan Zivanovic 2, Szabó Levente 1, Torday Árpád 1, Ambrus Tamás 1, ill. Pecz Gábor 3, Szűcs Levente 1, Thomas Hopkins 1, Tóth Zoltán 1
Gólok emberelőnyből: 10/2, ill. 8/3
Büntetőből: 0/0, ill. 1/1
Eger - OSC 23-9 (6-2, 4-3, 6-2, 7-2)
Góllövők: Bárány Attila 4, Hegedűs Gábor 3, Aeron Feltham 3, Varga Zsolt 2, Petrovai Márton 2, Boróczki Krisztián 2, Bundschuh Erik 2, Hárai Balázs 2, Erdélyi Balázs 1, Sántavy Máté 1, Nyéki Balázs 1
Gólok emberelőnyből: 11/4 ill. 9/3
Büntetőből: 4/3 ill. 1/1
Kipontozódtak: Decker Ádám , ill. Klie Ferenc
Szolnok - Fehérvár - elmaradt
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu