Ki a jobb, magyarok? És mennyivel?

Szerző: shLétrehozva: 2008. december 15. 21:14
Rövidesen átlépünk a 2009-es esztendőbe, így eljött az idő, hogy számba vegyük, ki mit tett le a magyar sport asztalára, és ki érdemelné meg a legjobb férfi sportoló címet széles e hazában. A pekingi ötkarikás játékok fényében nem lenne meglepő, ha a SportHirado.hu olvasói az egyetlen egyéni aranyérmet szerző Vajda Attilát szavaznák az élre, de nem szabad megfeledkezni az ugyancsak emberfeletti teljesítményt nyújtó Kozmann Györgyről és Fodor Zoltánról sem. Cseh László háromszor is felállhatott a dobogóra a kínai fővárosban, így méltán pályázhat az év sportolója kitüntető titulusra is.


 


A nyári olimpia hagyta minden valószínűség szerint a legmélyebb nyomot a sportot szerető emberekben 2008-ban, és bár nem dicsekedhetünk a korábbi játékokhoz hasonlóan éremgazdag eredménnyel, szép emlékekkel így is bőven ellátott minket a pekingi három hét.

Vajda Attila ellentmondást nem tűrő, lenyűgöző teljesítménnyel állhatott fel a dobogó legfelső fokára, és jóvoltából csendülhetett fel egyetlen egyszer egyéni olimpiai bajnok tiszteletére a magyar himnusz.

Michael Phelps egyetlen számban sem talált legyőzőre a játékokon, és sajnos Cseh Lászlónak sem sikerült a bravúr, hogy megelőzze az amerikai „kétéltűt”. Bánatra azonban semmi ok, szépen fénylik a három ezüstérem is, amellyel minden kétséget kizáróan beírta magát a sport históriáskönyvébe.

Fodor Zoltán
a birkózószőnyegen harcolta ki a második helyet, így kínai közönség előtt nyílt lehetősége arra, hogy megünnepelje a nem várt sikert. Pars Krisztiánnak ez a kegy nem adatott meg, ő ugyanis a Madárfészekben elért eredménye alapján csak negyedikként végzett. A második és harmadik helyen zárt fehérorosz kalapácsvető azonban, mint később bebizonyosodott, nem éppen vegytiszta eszközökkel szálltak harcba, így vissza kellett szolgáltatniuk érmüket a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak.

Kolonincs György tragikus halála megrázta egész Magyarországot, kiváltképp hű harcostársát, Kozmann Györgyöt. A kenus azonban erőt merített társa emlékéből, és Kiss Tamás oldalán bronzéremmel tisztelgett egykori jóbarátja előtt.

A vízilabda-válogatott sorozatban harmadik alkalommal oktatta az olimpiai mezőnyt, és a sikerekből oroszlánrészt vállalt Biros Péter. Az Eger színeiben is fényesen tündöklő átlövőt Európa legjobb vízilabdázójának választották, ez már önmagában feljogosítja arra, hogy a SportHirado.hu is megelőlegezze neki az olvasók bizalmát.

A magyar jégkorong sohasem látott népszerűségnek örvend hazánkban, köszönhetően nagyrészt Palkovics Krisztiánnak, aki vezére volt az A-divízióba felkerült együttesnek, és sikerre vezette a címeres együttest az olimpiai előselejtezőkön.

Természetesen az MKB Veszprém klasszis jobbátlövője, Iváncsik Tamás sem maradhat le erről a listáról. A bajnokcsapat húzóembere kiemelkedő egyénisége a magyar kézilabdának, a KEK-győzelem pedig jócskán növelte az amúgy is az egekbe szökő ázsióját.

Talmácsi Gábor már évek óta kicsiny hazánk világszerte megbecsülésnek örvendő nagykövete, és annak ellenére, hogy 2007-es világbajnoki címét nem tudta megvédeni, harmadik helyével sem kell leszegett fejjel kullognia.

És végül következzen Juhász Roland, aki az Anderlecht hátvédjeként nem aratott világra szóló győzelmeket, ám a válogatottal megtalálta a helyes utat, így visszatért a remény, hogy hatalmas bravúrral kiharcoljuk a 2010-es világbajnokságon való indulás jogát.

Tessék szemezgetni és szavazni, lássuk, ki a jobb, magyarok!

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu