Díszpolgárok lettek olimpiai bajnokaink

Szerző: shLétrehozva: 2009. június 4. 14:13
Nem akármilyen vendégek tették tiszteletüket a Fővárosi Önkormányzat főhadiszállásán: három háromszoros olimpiai bajnokot fogadott Demszky Gábor főpolgármester. Amikor a pekingi olimpiai sikert követően a csapat arra érdemesnek tartott, három ötkarikás aranyat nyert tagjai átvehették a kitüntetést, Kásás Tamásék már külföldi állomáshelyükön tartózkodtak, így a mostani tulajdonképpen egy pótünnepség volt - számolt be az eseményről az mvlsz.hu.


Az eseményre a Városháza Gobelin-termében került sor, Demszky Gábor itt nyújtotta át a díszpolgári oklevelet Benedek Tibornak, Kásás Tamásnak és dr. Kiss Gergelynek.

A főpolgármester többek között kiemelte, hogy a közgyűlés egyhangúlag döntött a bajnokok kitüntetéséről, annál is inkább, mert legsikeresebb csapatsportágunk kifejezetten Budapest-centrikus, azaz a városnak nagy szerepe van a sikerekben, egyszersmind sokat is profitál belőle.

A bajnokok konszenzussal Gergőt, „a szavak ember-t” jelölték ki, hogy köszönje meg az elismerést, ő pedig egyebek mellett kijelentette, valóban nagy szerepet játszott Budapest a pályafutásukban, hiszen itt szerették meg a vízilabdát, és itt vált belőlük meghatározó játékos.

Végül pólósaink a vendégkönyvben is „hagytak nyomot”, néhány oldallal azután, ahol az őszön kitüntetett Biros-Szécsi-Molnár trió, továbbá Kemény Dénes bejegyzése szerepel.

Kovács Anikó
Demszky Gábor (balra) gratulál az olimpiai bajnokoknak Fotó: Kovács Anikó

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu