A visszatérő Birossal döntős az Eger

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 29. 18:39
A férfi vízilabda Magyar Kupa elődöntőjében 13-6-os győzelmet szerzett az Eger, miután magabiztos és könnyed játékkal múlta felül az Újpestet. A hazaiaknál ismét a medencében láthattuk Biros Pétert, aki ugyan túl sokat most nem tett hozzá a mérkőzéshez, de néhol megvillantotta klasszisát.


VÍZILABDA MAGYAR KUPA, ELŐDÖNTŐ
EGER - UTE 13-6 (3-1, 4-2, 2-1, 4-2)
Eger, Bitskey uszoda, 900 néző. Vezette: Fekete B., Petik A.
EGER: Szécsi - Decker Á., Nyéki, Bárány 3, Kiss Cs. 1, Hegedüs 1, Varga II. Zs. 3 Cs.: Valics (kapus), Feltham 1, Binder 2, Bunschuch 2, Hárai, Biros Edző: Gerendás György
UTE: Pelle - Suti 2, Rékasi, Létay 2, Salamon F. 1, Somogyi, Máthé Cs.: Kéri, Szabó N. 1, Debreczeni, Olasz, Kotszidisz, Szabó B. Edző: Petrovics Mátyás
Emberelőny - gól: 7/3 ill. 10/3
Ötméteres - gól: 4/2 ill. 1/1
Kiállítva, végleg cserével: Kiss Csaba (22.p.)
Kipontozódott: Sántavy (28.p.)

 

 

Biros Péter visszatérése volt a fő attrakció az elődöntő első összecsapásán. Ezt harangozta be a találkozó előtti díjátadó is: az Eger tizenhármasát az év vízilabdázójának választották. Biros azonban még nincs csúcsformában, az első két negyedben nem is szállt vízbe.

Ettől függetlenül rögtön az elején megszerezte a vezetést az Eger, ami nem jelentett nagy meglepetést, hiszen a Heves megyeiek voltak a mérkőzés esélyesei.


A második negyedben kiegyenlítettebb volt a játék, egy-egy előnygólt mutattak be a felek. Egészen a negyedik percig, amikor Kiss Csaba a mérkőzés első akcióból szerzett találatát lőtte. Tette mindezt nagyon könnyedén, elnézős csele után egyetlen blokkoló kéz sem volt előtte.

Lassú mederben haladt előre a meccs, egyik fél sem mutatott be túl jó teljesítményt, de az Eger fokozatosan növelte előnyét.

Térfélcsere után a "nagy visszatérőt", a legutóbb az olimpiai döntőben játszó Biros Pétert köszönthettük a medencében. Első megmozdulásként rögtön labdát is szerzett, az ebből alakuló támadás végén pedig büntetőből gólt is szereztek a hazaiak.

Első csobbanásnak ennyi elég is volt, Biros nagy ováció közepette kiszállt a medencéből. Nem tört meg azonban a hevesiek lendülete, Petrovics Mátyás hiába kiabálta nagy lelkesen a taktikai utasításokat, tanítványai sorra kapták a gólokat.

A visszaálló Biros még kiharcolt egy ötmérest, de azt Pellébe lőtte.

A záró negyedben végképp megadta magát az Újpest. A hazaiak szebbnél szebb gólokat lőttek, a legemlékezetesebb Bárány találata volt. A Honvédból idén érkező center a víz alól szerzett csavarból gólt.

A hazaiak kapujában Szécsit a fiatal Valics váltotta, a biztos vezetés tudatában tehát teljesen kiengedett az Eger. Így is nagy különbségű győzelmet arattak, és várhatják döntőbeli ellenfelüket. Az már egy nehezebb meccs lesz.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu