A Ferencváros most jár majd csúcsra

Szerző: shLétrehozva: 2009. május 11. 13:48
Kialakult a férfi vízilabda-bajnokság döntőjének párosítása, az egy évvel ezelőtti fináléhoz hasonlóan megint Vasas-Eger versenyfutás lesz az aranyéremért, miután előbbiek a Ferencvárost, utóbbiak a Honvédot ütötték el a lehető legrövidebb idő alatt. A nemzetközi mezőny egyik állócsillaga, a 31 éves szerb Alekszandar Sapics váratlanul bejelentette visszavonulását. A férfi Euroligában magyar csapat(ok) nélkül, de magyar idegenlégiósokkal rendezik meg rijekai négyes döntőt. Többek között erről formált véleményt a sporthirado.hu sportági szakértője, Vincze Balázs.



A Vasas a Ferencváros elleni szükséges két meccset megnyerve jutott túl az elődöntőn, míg az Eger kisebb meglepetésre hasonlóan rendezte le a Dominót, pedig a versenyfutás utóbbi otthonában indult, de Vad Lajos együttese kétszer is kikapott hazai pályán.


„Az Eger ezzel az elődöntőbeli teljesítményével érdekessé tette a döntőt. Mind a három mérkőzésen összeszedett, jó csapat benyomását keltették a hevesiek, esélyt sem adtak a Dominónak, pedig kétszer a Kőér utcában volt jelenésük. Ilyen forma láttán a vártnál kiegyenlítettebb lehet a döntő, akár mint volt a tavalyi. A hazai mérkőzéseken mindenhol jó esélyei vannak a vendéglátóknak. Ez már előrelépés, hiszen az elmúlt hónapok eredményei láttán ezt nem lehetett ilyen határozottan kijelenteni. A nyílt csata a döntőben a sportág és a semleges szurkolóknak csak jól jöhet.”

„A Vasas nagyon egyértelműen végzett a Ferencvárossal az elődöntőben, utóbbiaktól az alapszakasz jó kezdése után sem lehetett többet elvárni. Szerintem utóbbiak már eleve a bronzmérkőzésre járatják csúcsra magukat, tudván, hogy a Vasas ellen aligha van sok keresnivalójuk, de a Dominót azért még megcsíphetik. Főként, ha utóbbiak nem kapják össze magukat.”

Alekszandar Sapics bejelentette visszavonulását. A 31 éves, sportági berkeken belül a legjobban fizetett pólósnak tartott szerb játékos mögött közel húsz éves profi múlt áll, eredménysora egyénileg és csapataival is megsüvegelendő.

„Engem is meglepett a hír, el nem tudom képzelni, hogy mi motiválhatta őt ebben. Életkorából adódóan még rengeteg babért learathatott volna, és bizony a tudtommal 300 ezer dolláros éves fizetést sem dobja el csak úgy az ember. Az óbecsei csapatban négy évig csapattársak lehettünk, ő akkor volt 18 éves, tulajdonképpen ott a szemeim előtt nőtte ki magát a sportág egyik legjobbjává és lett talán minden idők legjobban megfizetett vízilabdázója. Azt viszont nem tudom, hogy az utóbbi években a sportolói pályafutása mellett milyen civil karriert kezdett el magának kiépíteni a háttérben, talán üzleti, talán politikai babérokra váltja anyagi lehetőségeit, vagy ismertségét. Sérülésről esetében nincs tudomásom, és azt sem tudom elhinni, hogy belefásult volna a profi életbe.”

A férfi Euroliga négyes döntőjébe magyar csapat sem, de magyar légiós bejutott, a Pro Recco ellenfele a Dubrovnik, a Mladosté a Kotor lesz.


„A papírforma azt ígéri, hogy annak a csapatnak van nagy esélye a végső győzelem megszerzésére, amelyik a Recco-Dubrovnik párosításból jut be a döntőbe. Mindenesetre jómagam nagyon szurkolók a mieink jó szerepléséért.”
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu