Zalai öröm: mélyrepülésben a Videoton

Szerző: shLétrehozva: 2009. augusztus 28. 20:48
Hiába vezetett az első félidőben a Videoton, a remek bajnoki rajtot vett alakulat saját pályáján kapott ki 2-1-re az eddig még nyeretlen Zalaegerszegtől. A fehérváriak ezzel egymást követő második alkalommal véreztek el, péntek este azért, mert Csank József fiai összeszedettebb futballt mutattak be a labdarúgó NB I 6. fordulójában.


LABDARÚGÓ NB I, 6. FORDULÓ:
Videoton - Zalaegerszeg 1-2 (1-1)
Gólszerző: Sitku (29.), ill. Bogunovics (34.), Balázs (81.)

Sitku Illés a 29. percben 8 méterről fejelt ügyesen a kapu bal oldalába, pedig ott lihegett a nyakán Nenad Todorovics. Présinger Ádám mesterien varázsolta a fejére balról a labdát - mivel jobban is játszottak a hazaiak, ekkor úgy tűnt, Mezey György vezetőedző együttese visszatér a győzelem mámoros útjára.

Merthogy a fejér-megyeiek az első négy kört száz százalékos teljesítménnyel hozták le, a múlt héten azonban izgalmas csatában 4-3-ra alulmaradtak a Haladás otthonában. A meccs után Bódog Tamás másodedző nekiment Cserti Aurél vezetőedzőnek: valami megtört a sokak által már bajnoki esélyesnek kikiáltott csapatnál.

Visszatérve a találkozóhoz. Sitku góljára szinte iziben válaszolt az Egerszeg. Jobbról szállt keresztbe egy szöglet, a hosszú oldalról azonnal középre érkezett a labda, no, meg Milan Bogunovics, aki 7 méterről, szép bokamozdulattal juttatta a labdát a bal alsóba.

Bumm neki, a látogatók ettől kezdve átvették a játék irányítását, a Vidi-futballistákra bénítólag hatott az egyenlítés.

A második felvonásban képtelenek voltak felpörögni Dvéri Zsolték, ezt pedig még a forduló előtt egy győzelemmel álló - idegenben nyeretlen - és tökutolsó zalaiak ellen sem lehetett megtenni. Jött is a büntetés, ráadásul, amikor már alig maradt idő.

Az egész meccsen agilis Rudnevs csúsztatott Balázs Zsolt elé a 81. percben a félpályánál, a csatártárs maga elé tette a labdát, lefutotta a védőket, majd balról, hat méterről a kivetődő Sebők Zsolt felett hanyag eleganciával emelt át.

Csank János tőle szokatlan módon, széles mosollyal köszöntötte csapata első idei idegenbeli győzelmét, a Videoton pedig kisebb hullámvölgybe került. A ZTE a 12. helyre ugrott fel, míg a vesztesek maradtak a 2. helyen. (tabella itt)

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu