Zabolátlan csikók ha nyerítenek

Szerző: shLétrehozva: 2009. március 13. 17:34
Róma egyik fele keservesen sírt, a másik hasát fogva hahotázott szerda késő este, nem sokkal éjfél előtt. Az AS Roma tizenegyesekkel alulmaradt az Arsenal elleni labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntő-párharcban, ám az aznapi „utca embere szondán” kiderült, az olasz főváros égszínkék, azaz laziós része alkalmi Ágyússá vedlett. Napközben hangos dudálással és hátba veregetéssel jelezték, legszívesebben saját bugylibicskájukkal vágnák el a Farkasok torkát, akik bizony tényleg úgy érezték, mintha kést forgatnának a hátukban Max Tonetto mindent eldöntő, kihagyott büntetője után.


 

Fájdalmukban hazáig szaladtak; a mérkőzés alatt roskadozásig megtelt lelátók rekordsebességgel ürültek ki, pedig a százhúsz percnyi játék alatt számtalan alkalommal nyeregben érezhették magukat a hazaiak, hogy a végén annál fájdalmasabb legyen az arcra esés.

Pedig milyen szépen kezdődött a bordómezesek számára a második meccs… Minden egy hatalmas védelmi hibával és egy szemfüles Juan-góllal kezdődött. A Roma lábra kapott, és szinte önkívületben focizott.

A vendégvédők megzavarodtak, Mirko Vucsinics lubickolt a nehézkes bekkek között, az Arsenal támadósorában pedig a legnagyobb jóindulattal sem lehetett felfedezni átütő erőt.

A másnapi Gazzetta dello Sport által intelligens játékosnak titulált Nicklas Bendtnernek már a labda lekezelésével is meggyűlt a baja, Robin van Persie pedig felvette láthatatlan köpenyét, és olyan kényelmesnek találta, hogy a lefújásig le sem dobta magáról.

A Roma azonban a második félidő közepére elfáradt, és ekkor már nem is erőltette az előrefelé játékot, mondván, jók lesznek azok a tizenegyesek. Arsene Wenger csikócsapatának nagy részére először hárul ilyen komoly teher, kizárt, hogy ne remegjen meg a lábuk – legalábbis eképp morfondírozhatott a Roma.

Odaállni a mészponthoz sok-sok tízezer, fütyülő, pfujoló és még ki tudja, mire vetemedő drukker gyűlöletét a bőrükön érezve: embert próbáló feladat.

És hogy mégis miért hozta az „orosz rulett” az Arsenal sikerét? Erre a kérdésre nehéz választ adni, mert a legtöbb szakértő ugyan úgy tartotta, a tizenegyespárbajban a kapusok közötti minőségi különbség dönthet, Manuel Almunia mindösszesen egy büntetőt hárított, abból is a gyatrábban, mondhatni gyalázatosabban elvégzettet.

De a londoniak megcsinálták. Ez pedig egy szempontból mindenképpen tanulságos lehet a jövőre nézve: közepes játékkal is a negyeddöntőbe léptek, ami többnyire a nagycsapatok sajátossága, és bár Angliában az Arsenal hagyományai miatt a mai napig a négy nagy közé tartozik (a Chelsea, a Liverpool és a Manchester United mellett), jelenlegi játékoskerete fel sem veszi a versenyt a vetélytársakéval, vagy akár csak saját, néhány évvel ezelőtti állományával.

Hol van már a 2004-ben veretlenül megnyert Premier League, hol van már Dennis Bergkamp, Thierry Henry vagy Patrick Vieira? Helyettük most Nicklas Bendtner, Alexandre Song vagy éppen Emmanuel Eboué ölt Ágyús-mezt, így nem kis meglepetés, hogy az elképesztő formaingadozás ellenére is a BL negyeddöntőjére készülnek a bajnokságban csak bukdácsoló, Európa-ligás helyen toporgó piros-fehérek.

A soron következő ellenfél kiléte egyelőre nem ismert, de bárkit is sodor az Arsenal útjába a szél, a Romához hasonlóan nehéz, vagy még nehezebb falatot kell megrágnia, ha vissza akar térni májusban Rómába, a sorozat fináléjának helyszínére. Persze nem csak passzív szemlélőként.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu