Wigan-edző a Barcánál vagy a Realnál?

Szerző: shLétrehozva: 2011. július 7. 11:20
Nincs veszélyben Pep Guardiola és Jose Mourinho állása, de elképzelhető, valamelyik sztárcsapat leendő vezetőedzője már Angliában készül a nagy feladatra. Legalábbis ezt állítja a szakember jelenlegi főnöke.


 

A Wigan elnöke, Dave Whelan szerint a mindössze 37 éves Roberto Martinez hamarosan a jelenleginél sokkal rangosabb munkakörbe kerül.

„Két, három vagy négy év múlva már a Barcelonánál vagy a Real Madridnál tevékenykedhet. Nem kételkedem abban, hogy ez történik majd, mert Roberto kiváló menedzser” – mondta a Latics elnök-tulajdonosa.

Dave Whelan állítja, Martinez már most mestere szakmájának, egyike a legtehetségesebb fiatal edzőknek.

„Egyre jobb lesz, rendelkezik a legnagyobb együttesek irányításához szükséges tudással és tehetséggel. Számos tényező teszi őt különlegessé, de a legfontosabb, hogy átfogóan ismer mindent a játékról, ráadásul kiemelkedő fontosságot tulajdonít a fiatal játékosok nevelésének. Taktikailag már most nagyon ravasz, mentálisan kemény, kiválóan dolgozik az egyéni képességek fejlesztésében. De emlékeztetek mindenkit: még zajlik a tanulási folyamata a világ legnehezebb bajnokságában!" - mondta Whelan.

Roberto Martinez játékosként nyolc együttesben fordult meg, de igazán kiemelkedő csapatban nem szerepelhetett. Edzői pályafutását a Swansea-nál kezdte, 2009-ben került a Wiganhez.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu