Vörös riadó az Újpest-Fradi előtt!

Szerző: shLétrehozva: 2009. október 1. 21:20
Minden eddiginél komolyabb biztonsági intézkedésekkel készül az Újpest FC, illetve a rendőrség a Ferencváros ellen szombaton sorra kerülő bajnoki mérkőzésre - derült ki a lila-fehér klub csütörtöki sajtótájékoztatóján a 205. derbi előtt. A mérkőzést természetesen élőben közvetítjük szombaton 17:30-tól!


Az Újpest FC képviseletében Csehi István ügyvezető igazgató tájékoztatott a mérkőzést megelőző szervezési kérdésekről.

"Három éve mindenki erre a mérkőzésre készül, van, aki jó és van aki sajnos rossz értelemben is, így a rendőrséggel már a múlt héten tartottunk egy egyeztetést. A jegyeket már a stadion környékén fogjuk ellenőrizni, hogy a két csapat szurkolói még véletlenül se találkozhassanak egymással. A ferencvárosi szurkolók felé az a kérésünk, hogy együtt érkezzenek a mérkőzésre – azt gondolom, mindenkinek ez az érdeke. Az az FTC-drukker, akinek sikerült jegyet vennie a hazai szektorok valamelyikébe, legyen fegyelmezett, ne provokáljon, ellenkező esetben jogunk van kivezettetni, és ezzel elbukta a jegy árát is. A létesítményhez érve természetesen újabb ellenőrzések következnek, majd még a szektorok előtt is meg fogják motozni a drukkereket. Információim szerint ennyi rendőr még nem biztosított bajnoki mérkőzést Magyarországon."

Az ügyvezető igazgató elmondta: a vendégszektor körül a klub hálót helyez el annak érdekében, hogy a C lelátóról se kerülhessen be semmiféle tárgy a játéktérre. A tűzálló háló a lelátóról a szó szoros értelmében elérhetetlen lesz, és nem csak az FTC elleni mérkőzésen, hanem valamennyi találkozón védi majd a pályát.

Csehi hozzátette: egyelőre az okoz némi problémát, hogy a BKV csak egy külön metrószerelvénnyel járult hozzá a ferencvárosi ultrák utaztatásához, s arra mindössze 1200-an férnek fel, a klub pedig 2000 jegyet kapott a mérkőzésre.

Tafferner Éva, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője:
"Pontos számot nem szeretnék mondani, de annyit elárulhatok, hogy több száz rendőr lesz szolgálatban a mérkőzésen. Minden technikai feltétel adott a biztosításhoz, lovas és kutyás rendőrök is dolgoznak majd.

Hozzátette: elsősorban azt akarják megakadályozni, hogy a két tábor a stadionon kívül összecsapjon, de természetesen az arénában is mindent elkövetnek majd a rend fenntartásáért. Elterjedtek olyan hírek, hogy több zöld-fehér drukker próbál bejutni a hazai szektorokba, Tafferner ezzel kapcsolatban megjegyezte: erre külön figyelni fognak.

A mérkőzéssel kapcsolatos útlezárások részleteit csak pénteken hozzák nyilvánosságra, de azt már tudni lehet, hogy szombat 12:00-től 22:00 óráig teljesen lezárják a Váci útnak az Újpest Városkapu és Szusza Ferenc Stadion közötti szakaszát.
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu