Visszavonul az olasz csatárlegenda!

Szerző: shLétrehozva: 2009. október 22. 16:25
Kész, ennyi volt, szögre akasztja futballcipőjét a 36 esztendős Christian Vieri, az olasz labdarúgás egyik nagy alakja. A 49-szeres válogatott csatár az elmúlt szezon végén hagyta ott az Atalantát, azóta viszont nem talált magának csapatot.


A kék-feketék színeiben legutóbb mindössze kilenc meccsen lépett pályára, ezalatt két gólt lőtt. Ez azonban már a múlt, hiszen hosszú hónapok óta csapat nélkül tengette mindennapjait Vieri.

„Nem akarok már játszani. Azt pedig egyik porcikám sem kívánja, hogy esetleg külföldön futballozzak - kommentálta szűkszavúan döntését a talján csillag. 

Vieri 1991-ben mutatkozhatott be a Torinóban, első szezonjában hét mérkőzésen egyetlen gólt lőtt. 1992 és 1997 között sorrendben a Pisa, a Ravenna, a Venezia, az Atalanta, a Juventus, az Atlético Madrid, és a Lazio következett.

1999-ben megállapodott, és hat idényen át az Internazionalét erősítette: akkor rekord összegért, 53 millió dollárért cserélt klubot, s 144 meccsen 103 gólt termelt. Ez az időszak volt pályafutása csúcspontja.

Onnan egy rövid időre a Milanhoz került, majd szinte azonnal a Monacóhoz. Az Atalanta ekkor szerezte meg ismét, de innen egy szezonra a Fiorentinához ment, majd visszaigazolt. Ez volt a végállomás.

A válogatottban 49-szer lépett fel, ám a 2006-os vb-sikert sérülése miatt nem élhette meg Németországban. 1998-ban és 2002-ben kilencszer volt eredményes, a nemzeti csapatban összesen 23 gólt rúgott.

Vieri spanyol gólkirály volt, a Lazióval 1999-ben KEK-et nyert, kétszer lett az év olasz focistája (1999, 2002), a Juvéval olasz bajnok, az Interrel kupagyőztes lett.

Igazi vezéregyéniség köszön el a nemzetközi profi futballélettől.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu