Vincze István: Nem hittem, hogy bemegy

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 19. 12:00
Három mérkőzés – három győzelem. Ez a magyar labdarúgó-válogatott mérlege Észak-Írország ellen. Igaz, a három találkozó közül egyiken sem hullott a magyar együttes ölébe a siker, hiszen valamennyi alkalommal csak egy góllal sikerült legyőzni a brit tagországot. Ezek közül talán az első találkozó a legemlékezetesebb, amikor csak a 85. percben szerzett Vincze István-góllal győztük le Budapesten a vendégeket.


- Az egy mozgalmas időszaka volt az életemnek – válaszolta a SportHirado.hu megkeresésére Vincze István. – Egyrészt akkor kerültem ki az olasz Leccéhez, másrészt hat hétig katona voltam, és azt mondanom sem kell, Hódmezővásárhelyen nem lehetett olyan edzésmunkát végezni, mint egy élvonalbeli csapatnál. Nem voltam jó erőállapotban, Mezey György szövetségi kapitány kifejtette, hogy csak a kispadra tud leültetni. Mondtam, hogy nem érdekel, csak jöhessek.

- Végül mindössze nyolc percet kapott Hajszán Gyula cseréjeként, de ez is elég volt a gólszerzéshez. Azzal a taktikai utasítással küldte be önt a pályára dr. Mezey György, hogy döntse el a meccset?

- Ha nem is ezekkel a szavakkal, de azt mondta, hogy próbáljak valamit tenni a győzelem érdekében. Elém került a labda, én meg ellőttem. Utólag visszanéztem, tényleg nem a legnagyobb lövés volt, de mégis utat talált a kapuba, és ez volt a legfontosabb.

- Hogyan emlékszik vissza, ez egy döntetlenszagú mérkőzés volt?

- Dehogyis! Nyomtunk, egyre-másra dolgoztuk ki a helyzeteket, de az észak-ír kapus valami elképesztő bravúrokat mutatott be, többek között Détári Lajos és Bognár György helyzeténél is. Bár eléggé takarásból érkezett az én lövésem, nem is hittem el, hogy ezt nem tudja hárítani…

- A szerdai mérkőzéstől mit vár?

- Hasonló összecsapást, és azt, hogy folytatódik a magyar válogatott győzelmi sorozata az észak-írek ellen. Bízom benne, hogy Torghelle Sándor Belfastban is megvillan, egy gól már elég lehet a sikerhez.

- Ön is eltűnt az utóbbi időben a futball vérkeringéséből, van még kapcsolata a sportággal?

- Természetesen, Felcsúton dolgozom a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémián. Az 1992-es korosztály edzője vagyok, akikkel a kiemelt ifibajnokságban jelenleg a harmadik helyen állunk.

- A labdarúgás már nem hiányzik?

- Mindössze annyi időm van, hogy az öregfiúkban és kispályán beszállok, de nagypályás bajnokságban már nem veszek részt játékosként.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu