Veszélybe került Sitku tavaszi idénye

Szerző: shLétrehozva: 2009. március 12. 14:33
Súlyos sérülést szenvedett Sitku Illés, az FC Fehérvár labdarúgócsapatának házi gólkirálya, s az alapos orvosi kivizsgálás után kiderült: a gólerős csatárt lágyéksérve miatt műteni kell. Ez azt jelenti, hogy veszélybe került a támadó tavaszi idénye, s még az is elképzelhető, hogy Sitku a Debrecen ellen játszotta idei utolsó mérkőzését a bajnokságban.


Átlagos hétköznapi edzésnek indult a szerdai Sitku Illés számára, de gyorsan kiderült: nagy a baj, hiszen a játékos nem tudta elvégezni a Varga István vezetőedző által előírt gyakorlatokat.

A klub orvosai azonnal kezelésbe vették Sitkut, s rövidesen kiderült, hogy a támadónak lágyéksérve van, ami ráadásul pihenéssel, óvatos mozgással sem múlik el, hanem műtétre szorul.

Az orvosok nem sok jóval kecsegtették a támadót, akinek biztosan heteket kell kihagynia a műtétet követően, amelyre még napokat kell várni: minden valószínűség szerint jövő hét kedden kerül sor a beavatkozásra Nagykanizsán.

A felépülés hosszadalmas lehet, amiről az FC Fehérvár másik játékosa, Polonkai Attila is tudna mesélni, hiszen az irányító középpályás a téli szünetben ugyancsak ilyen műtéten esett át, de ő szerencsére viszonylag hamar felépült az operációt követően.

„A lehető legrosszabbkor jött ez az egész – mondta Sitku Illés -, hiszen a csapatban eltiltás és sérülés miatt így is sok a hiányzó, s most még én is kidőltem a sorból. Csak abban reménykedhetek, hogy nem lesz semmi komplikáció, s az orvosi utasításokat szigorúan betartva gyorsan visszatérhetek a futballpályára. Azt azonban egyelőre nem lehet megjósolni, hogy erre mikor kerülhet sor.”

Főhet a feje Varga István vezetőedzőnek, ugyanis a piros-kékek szombaton Kecskemétre utaznak bajnoki mérkőzésre, de a gárdából alapemberek hiányoznak majd a Széktói stadionban. A debreceniek ellen kiállított védő, Horváth Gábor kétmeccses eltiltást kapott, Farkas Balázs ugyan csak egyet, de Kecskeméten emiatt nem lehet jelen, továbbá a sérült Sitku mellett hiányzik majd a csapatból a szintén maródi Koller Ákos és Polonkai Attila. Dvéri Zsolt játékáról szemsérülése miatt még szó sem lehet, ahogy az első fehérvári meccsén góllal debütáló Alves szerepeltetése is kérdéses, akinek a könnycsatornájában zsírdugó alakult ki.

„Egyelőre megjósolni sem tudom, hogy kik fognak játszani a hétvégén, de szerencsére bő a keretünk, s minden játékosnak megvan a párja, így biztos vagyok benne, hogy nem tartalékosan állunk majd ki az újonc otthonában” – nyilatkozta Varga István.


 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu