Vesekőre legjobb gyógyír egy Pool-siker!

Szerző: shLétrehozva: 2008. december 26. 17:53
Persze egy kiváló orvosi stáb és egy sikeres beavatkozás is segíthet, de a vesekővel nemrégiben megműtt Rafa Benítez számára egy fölényes Liverpool-diadal visz mindent. A spanyol hadvezér ugyanis már a helyszínen láthatta, amint játékosai 3-0-ra páholták el a Boltont az angol labdarúgó-bajnokság 19. fordulójában - ezzel a vörösök visszavették a Chelsea-től az első helyet a tabellán. Közben a Manchester City 5-1-re gázolta el a Halmosi Pétert ezúttal nélkülöző Hull Cityt. Fülöp Márton második meccsén maradt kapott gól nélkül a Sunderlandben. Bővebben hamarosan...


ANGOL LABDARÚGÓ-BAJNOKSÁG (PREMIER LEAGUE), 19. FORDULÓ:
LIVERPOOL - BOLTON WANDERERS 3-0 (1-0)
Liverpool, Anfield Road, 43 548 néző, vezette: Alan Wiley
LIVERPOOL: Reina - Carragher, Hyypiä, Agger, Insua - Benayoun, Gerrard (Leiva Lucas, 73.), Xavi Alonso, Riera (El Zsar, 69.) - Keane, Kuyt (Ngog, 76.). Menedzser: Rafa Benítez.
BOLTON WANDERERS: Jaaskelainen - Steinsson, Cahill, Andrew O'Brien, Samuel (Davies, 46.) - Muamba, Nolan, McCann, Taylor (Riga, 66.) - Gardner, Elmander (Smolarek 66). Menedzser: Gary Megson.  
Gólszerző: Riera (26.), Keane (53., 58.)
Sárga lap: Agger (57.), ill. Nolan (44.), Steinsson (46.), McCann (81.)

 

Hármat számolt csupán a Liverpool a Boltonra, mégis kiütötte ellenfelét. Az ismét Rafa Benítez által irányított vörösgárdisták pillanatnyi kétséget sem hagytak afelől, melyik együttes a jobb, és 3-0-s sikerükkel visszavették a listavezetést az alig két órája előző Chelsea-től. (tabella itt)

 

Vesekőkivétel ide, gyengeség oda, a spanyol menedzser már a helyszínen tapsolhatott övéinek, igaz, a góloknál nem nagyon ugrált örömében. Belül annál inkább büszke lehetett fiaira – úgy tűnt, a Bolton ezen a délutánon is inkább az ő mihamarabbi felgyógyulását segítette elő.

 

A gólgyártás a 26. percben kezdődött meg, ekkor Steven Gerrard tekert be jobbról egy szögletet, amire az egyre jobb formában futballozó és még sokra hivatott Albert Riera érkezett az öt és felesnél. A középpályás hanyag eleganciával bökött bele a labdába a rövid oldalon, s bökte szíven ezzel a vendégszurkolókat is (1-0).

 

S hol volt még a vége. A Boltonnak helyzete sem akadt, szürkék voltak, mint a Pool idegenbeli meze. Ennek egyenes következménye volt az újabb bekapott gól, igaz, erre a második félidő első harmadáig azért várni kellett.

 

Jött az Arsenal ellen egyenlítő Robbie Keane, aki öt percen belül kettőt villant. Hasonlóan a legutóbbi meccsen látotthoz, ezek sem voltak „belebotlok a labdába és beesek vele a kapuba” gólok, hiszen mindkétszer bombaerős lövéssel szaggatta szét a hálót a csapattársai által mesterien kiszolgált ír csatár.

 

Simán nyert a Liverpool – a csapatkapitány Gerrardnak végig sem kellett játszania a találkozót -, ezzel megint a vörösök nevével kezdődik a Premier League tabellája.

ANGOL LABDARÚGÓ-BAJNOKSÁG (PREMIER LEAGUE), 19. FORDULÓ:
MANCHESTER CITY - HULL CITY 5-1 (4-0)
Manchester, City of Manchester, 45 196 néző, vezette: Andre Marriner
MANCHESTER CITY: Hart - Zabaleta, Dunne, Richards (Onuoha, 46.), Ball - Wright-Phillips, Ireland (Fernandes, 85.), Kompany - Elano, Robinho, Caicedo (Jo, 46.). Menedzser: Mark Hughes.
HULL CITY: Myhill - Mendy, Zayatte, Turner, McShane - Boateng (Doyle, 34.), Geovanni (Cousin, 70.), Ashbee, Marney - Windass (Fagan, 46.), King. Menedzser: Phil Brown.
Gólszerző: Caicedo (15., 27.), Robinho (28., 36.), Ireland (82.), ill. Fagan (80.)
Sárga lap: Geovanni (45.), Fagan (72.), Zayatte (74.), Mendy (75.)

 

 

Nem sok babér termett a Halmosi Pétert ezúttal a kispadon hagyó Hull Citynek, amely Manchester kék szegletében, a City stadionjában vendégeskedett. Bár ne tette volna, hiszen rég nem látott mészárlásnak lett így áldozata.

 

Már a félidőben 4-0 volt nem oda, a látogatók bal oldali védelmének hathatós segedelmével. Ez a csapatrész teljes átjáróház volt, amit Stephen Ireland ki is használt. Szinte mind a négy dugó tőle érkezett, a tar fejű középpályás jobb oldali elfutások utáni laposan középre lőtt passzokkal roncsolta szét az ellenfelet.

 

Kettőt Felipe Caicedo, kettőt pedig Robinho vágott a hulli kapuba. Fordulás után alábbhagyott a hazai lendület, s már csak egy-egy gól termett. A szünetben beállt Craig Fagan tíz perccel a vége előtt legalább a becsületét megmentette a kipukkadni látszó Hullnak, ám jött a hős Ireland, aki egy szintén középre passzolt labdát vágott 11 méterről a jobb felsőbe (5-1).

 

ANGOL LABDARÚGÓ-BAJNOKSÁG (PREMIER LEAGUE), 19. FORDULÓ:
SUNDERLAND - BLACKBURN 0-0
Sunderland, Stadium of Light, 44 680 néző, vezette: Martin Atkinson
SUNDERLAND: Fülöp - Bardsley, Nosworthy, Ferdinand, Collins - Malbranque, Tainio (Whitehead, 62.), Richardson (Leadbitter, 81.), Reid - Cisse (Murphy, 80.), Jones. Megbízott menedzser: Ricky Sbragia.
BLACKBURN: Robinson - Ooijer, Samba, Nelsen (Mokoena, 90.), Warnock - Emerton, Dunn (Kerimoglu, 62.), Andrews - Pedersen, Roberts, McCarthy (Derbyshire, 88.). Menedzser: Sam Allardyce.
Sárga lap: Ooijer (23.), McCarthy (31.), Samba (47.)

Fülöp Márton második alkalommal maradt „góltalan” a Sunderlandben: sem Benny McCarthy, sem Jason Roberts, sem pedig más blackburni nem tudta bevenni a magyar válogatott hálóőr kapuját. A igazságos pontosztozkodás egy 0-0 formájában nyilvánult meg…

 

ANGOL LABDARÚGÓ-BAJNOKSÁG (PREMIER LEAGUE), 19. FORDULÓ:
MIDDLESBROUGH - EVERTON 0-1 (0-0)
Middlesbrough, Riverside Stadion, 30 253 néző, vezette: Mike Riley
MIDDLESBROUGH: Turnbull - McMahon, Riggott, Pogatetz, Taylor - Aliadiere (Johnson, 70.), O'Neil (Emnes, 85.), Arca, Downing - Sanli (Alves, 54.), Mido. Menedzser: Gareth Southgate.
EVERTON: Howard - Hibbert, Jagielka, Lescott, Baines - Arteta, Neville, Fellaini, Pienaar - Gosling, Cahill. Menedzser: David Moyes. 
Gólszerző: Cahill (50.)
Sárga lap: Arca (45+1.), Pogatetz (65.), Johnson (72.), Taylor (88.), McMahon (92.), ill. Fellaini (29.)
 
WIGAN ATHLETIC - NEWCASTLE UNITED 2-1 (1-0)
Wigan, JJB Stadion, 20 266 néző, vezette: Michael Dean
WIGAN ATHLETIC: Kirkland - Melchiot, Bramble, Scharner, Figueroa - Valencia, Cattermole, Palacios (Kilbane, 90.), Taylor (Brown, 71.) - Heskey (Camara, 85.), Zaki. Menedzser: Steve Bruce.
NEWCASTLE UNITED: Given - Beye (Taylor, 38.), Coloccini, Bassong, N'Zogbia - Gutierrez, Butt, Guthrie, Duff - Owen (Edgar, 77.), Viduka (Carroll, 68.). Menedzser: Joe Kinnear.
Gólszerző: Taylor (29.), Zaki (73. - 11-esből), ill. Guthrie (88. - 11-esből)
Sárga lap: Cattermole (34.), Palacios (45+1.), Kirkland (88.), ill. Duff (74.), Butt (75.), Carroll (93.)
Piros lap: Bassong (72.) - Newcastle United

Az Everton a Chelsea elleni meggyőző játékát átmentve, de továbbra is igazi csatár nélkül nyert idegenben 1-0-ra a Middlesbrough ellen, míg a Newcastle továbbra is keresheti önmagát – a tíz emberrel végző Szarkák ezúttal 2-1-re kaptak ki Wiganben.

 

Az Aston Villa-Arsenal meccset 18.15-től rendezik.

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu