Véget ért az edzőmizéria a Szarkáknál

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 26. 19:16
Kevin Keegan szeptember negyedikei lemondását követően, közel három hét után született döntés az új vezetőedző személyéről, Joe Kinnear pénteki kinevezése előtt azonban sok más menedzser neve is felröppent.


Először David Moyes került kilátásba, ám az edző – bár sokáig kétséges volt – inkább maradt az Everton menedzsere. A kisebbik liverpooli gárda 17 millió fontért hosszabbított vele szerződést.

 

Ezután felmerült az ír vezetőedző, David O’Leary és Glenn Hoddle személye is. A tárgyalások azonban nem vezettek eredményre.

 

Végül Terry Venables ülhetett le a Szarkák vezetőivel tárgyalni. A 65 éves szakembernek azonban egy meccsről-meccsig tartó szerződést ajánlottak, amit az angol válogatott volt trénere három nap alatt átgondolt.

 

A kollégák közül még Paul Ince is elfogadhatatlannak tartotta ezt a lehetőséget. Ince a BBC Sportnak azt nyilatkozta: „Terry egy nagyszerű menedzser, a Newcastle ajánlata pedig megalázó az edző múltjára való tekintettel.”

 

Joe Kinnear hivatalosan pénteki nap délutánjától a Szarkák vezetője, aki 2004 óta nem menedzselt csapatot. Nem tervez hosszútávra, mert – ahogy azt a BBC-nek nyilatkozta – bízik abban, hogy egy esetleges tulajdonosváltással Alan Shearer és Kevin Keagen újra a klub közelébe kerülhetnek. Az új edző azt nyilatkozta „bátran néz a kihívások elé”.

 

Van is minek elébe néznie: csapata jelenleg négy szerzett ponttal a 19. helyen tanyázik az élvonalban, kiesett a ligakupából, és egy feldühödött, tüntetésektől sem visszakozó szurkolói gárda vár rá.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu