Vége Hajnal és Lisztes kupaálmainak

Szerző: shLétrehozva: 2009. január 28. 20:44
Bekerült a legjobb nyolc közé a Német Kupában a Werder Bremen labdarúgócsapata, miután idegenben 2-1-re megverte a Borussia Dortmundot. A vesztes vesztfáliai együttesnél 66 percet játszott Hajnal Tamás, ám nem tudott segíteni csapatán. A Leverkusen az első félidőben átlépett az Energie Cottbuson, a Karlsruhe otthon esett ki a Wehen ellen. Lisztes Krisztián végig a pályán volt a Rostockban, de a keletnémet csapat 5-1-re kikapott Wolfsburgban.


A bajnokság ugyan csak a hétvégén indul, ám a Német Kupában már kedden és szerdán egymásnak estek a csapatok. Utóbbi játéknapon két magyar játékos is érdekelt volt, Hajnal Tamás Dortmundja a Werder Bremen, míg Lisztes Krisztián Rostockja a Wolfsburg ellen játszott..

A dortmundi meccs előtt egy szurkoló leesett a tribünről, és olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy az életét már nem tudták megmenteni. Hajnal Tamás kezdő volt a vesztfáliaiaknál, akik már az első negyedórában megszerezték a vezetést: Zidan ugratta ki a leshatárról startoló Freit, és a svájci a kivetődő Wiese lábai között a hálóba lőtt. A találat szépséghibája az volt, hogy a labdaszerzésnél Kringe egyértelműen elhúzta Hugo Almeida lábát.

A brémaiak próbáltak támadni, ám hiába volt náluk a félidő közepén 70 százalékban a labda, mezőnyfölényük meddő volt, komoly helyzetet nem alakítottak ki. Nem úgy mint a másik oldalon Zidan: az egyiptomi kétszer is faképnél hagyta a lesre játszó védelmet, ám előbb a kapufa, majd Wiese állta útját lövésének.

A 62. percben a már egy érvénytelen gólig eljutó Hugo Almeida megvillant, és ez már egyenlítést eredményezett: a portugál támadó a tizenhatosnál felpörgetett egy labdát, majd ballal a jobb sarokba lőtte. Weidenfeller hiába vetődött.

Hajnal Tamást 66 perc után vette le a pályáról Jürgen Klopp, és ugyan nem ezért, de a 81. percben hátrányba került a hazai csapat: Diego remek szabadrúgása lepattant a kapufáról, Özil lecsapott a labdára, de végül nem ő, hanem Pizarro bombázott a hálóba.

Az eredmény már nem változott, továbbment a Werder, míg a Leverkusen az első félidei remek játékának köszönhetően a Cottbust búcsúztatta.

Lisztes Krisztián végigjátszotta a Rostockban a Wolfsburg elleni meccset, de a keletnémeteknek kevés okuk volt az örömre. Felix Magath együttese egy félidőn keresztül nem találta a vendégcsapat ellenszerét, ám szünet után a három gólt szerző Grafite vezérletével 5-1-es győzelmet aratott.

Meglepetésre kiesett az élvonalbeli Karlsruhe, amely hazai pályán kapott ki a Wehentől.

NÉMET KUPA, NYOLCADDÖNTŐ:
Borussia Dortmund - Werder Bremen 1-2
Bayer Leverkusen - Energie Cottbus 3-1
Wolfsburg - Hansa Rostock 5-1
Karlsruhe - Wehen 0-1

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu