Vaskó is csatlakozik az „olasz légióhoz”

Szerző: shLétrehozva: 2008. augusztus 22. 20:49
A 11-szeres válogatott hátvéd Vaskó Tamás az olasz másodosztályú US Avellino legújabb szerzeménye - jelentette be az egylet hivatalos honlapján. A játékos csak kölcsönbe érkezik a dél-olaszokhoz, akiknek azonban opciós joguk van arra, hogy megvásárolják a futballista játékjogát.


Vaskó Tamás is csatlakozik Koman Vladimir új, Kenesei Krisztián korábbi klubjához, a Serie-B-ben harcoló US Avellinóhoz.

 

A zöld-fehérek már a második körben búcsúztak az Olasz Kupa "előcsatározásai" során, ezután néztek körül az átigazolási piacon. A klub közölte, (a Magyarországon is jól ismert) Raffaele Salvatore Trunfio ügynökségén keresztül sikerült nyélbe ütniük az üzletet.

 

Vaskó 2007 nyarán kóstolt bele először a légióséletbe, a Southamptonnál is járt próbajátékon, de végül az angol második vonalban, a Bristol Citynél találta meg számítását, ahol húsz mérkőzésen lépett pályára és egy gólt szerzett. Hiába állt helyt a dél-nyugat-angliaiaknál, hosszabb távon nem számítottak rá, így visszakerült nevelőegyesületéhez, az Újpesthez.

 

A legújabb fejlemények után pedig már készülhet az olasz kalandra, vasárnap érkezik meg az olasz csapat irpiniai bázisára, és hétfőn már meg is kezdi az edzéseket.

 

Az elmúlt szezonban kieső helyen végző, de a Messina kizárása miatt megmenekülő Avellinónál magyar társa is lesz Vaskónak. Ugyan Kenesei Krisztián a nyáron elhagyta a dél-olaszokat, de a Sampdoriától ugyancsak kölcsönbe érkezett a magyar U19-es válogatott Koman Vladimir, aki szerdán már pályára is lépett tétmérkőzésen, a Reggiana ellei vesztes találkozón.

 

Az 1912-es alapítású Avellino egyesülete a nyolcvanas években még a Serie A középmezőnyében vitézkedett, azóta viszont nagyot fordult a világ a campaniaiakkal, már a bentmaradással is elégedettek lennének a vezetők a Serie B-ben.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu