Váratlan nyíregyházi győzelem Győrött

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 1. 19:58
Meglepetésre 1-0-ra győzött a Nyíregyháza együttese a Győri ETO otthonában a labdarúgó NB I 13. fordulójában. A győriek előtt sok gólszerzési lehetőség adódott, ám egyet sem sikerült kihasználniuk, míg a vendégek egy ellentámadás után Aco Sztojkov góljának köszönhetően megszerezték a győzelmet.


LABDARÚGÓ NB I, 13. FORDULÓ
GYŐRI ETO FC – NYÍREGYHÁZA SPARTACUS 0-1 (0-0)
Győr, 2000 néző. Vezette: Berger József (Forgács Attila, Huszár Balázs)
GYŐRI ETO: Varga Z. – Tokody (Nikolov, 74.), Supics, Zámbó, Völgyi (Brnovicsk, 64.)– Koltai, Jäkl (Kovács I Z., 46.), Józsi, Bicak – Böőr, Bajzát. Vezetőedző: Egervári Sándor
NYÍREGYHÁZA: Illyés – Perényi, Cosmin, Mboussi, Cornaci – Miskolczi, Ramos (Apostu, 85.), Lippai (Bárányos, 46.), Zabos (Ambrusz, 76.) – Dosso, Sztojkov. Klubmenedzser: Révész Attila
Gólszerző: Sztojkov (61.)
Sárga lap: Ramos (58.)

 

Meglehetősen kevés szurkoló látogatott ki a Győri ETO – Nyíregyháza mérkőzésére a Soproni Liga tizenharmadik fordulójában. A vendégszektorban kevés szimpatizáns foglalt helyet, mert azokat, akik három busszal Szlovákiában jártak a Dunaszerdahely – Slovan Bratislava mérkőzésen, nem engedték haza a szlovák rendőrök.

 

A mérkőzés előtt egy perces gyászszünetet tartottak Máté János emlékére, aki csütörtökön hunyt el 72 éves korában. A keménységéről elhíresült középpályás tajga volt az 1963-ban bajnokságot nyert ETO együttesével.

 

Közel öt percen keresztül félhomályban játszottak a csapatok, de később már helyreálltak a reflektorok, így már semmi sem zavarhatta a játékosokat.

 

Az első félidő elején rögtön magához ragadta a kezdeményezést az ETO együttese, és többet is birtokolták a labdát, mint a vendégek. Az első komolyabb helyzetet a 14. percben jegyezhettük fel, mikor Böőr tizenhét méterről laposan a jobb oldali kapufát találta el.

 

Az első játékrészben mezőnyjátékot láthattak a nézők, egyik csapat sem tudott gólhelyzetet kialakítani. A vendégek behúzódtak a saját térfelükre, és jól megszervezték a védekezésüket, amit a győriek sok rövid passzal próbáltak feltörni.


A második félidő pár perces késéssel indult, mert a vendégszurkolók magukhoz hívták Révész Attilát, a Nyíregyháza vezetőedzőjét. A nyíregyházi szimpatizánsok azt szerették volna, hogy csapatuk ne játsszon a második félidőben a szlovákiai események miatt.

 

A közjáték után folytatódhatott a mérkőzés. A második játékrész elején is a győriek támadtak többet, és Kovács I Zoltán lövése után közel álltak a vezetéshez is.

 

A mérkőzés 61. percében váratlanul megszerezte a vezetést a Nyíregyházra együttese. Egy előrevágott labda után Supics fejéről Dosso elé került a labda, ő középre passzolt Sztojkovhoz, aki könnyedén passzolt az üres kapuba négy méterről (0-1).

 

A nyíregyházi vezetés után az ETO mindent egy lapra feltéve támadott. A találkozó 64. percében Bajzát találta el a jobb oldali kapufát, majd a kipattanó labdára Koltai érkezett, ő pedig hatalmas helyzetben a felső lécre bombázta a labdát.

 

Az egyenlítést nem tudta megszerezni a hazai csapat, így a Nyíregyháza meglepetésre három ponttal távozott a Kisalföldről.

EDZŐSZEMMEL:
Egervári Sándor: - Rendkívül ideges hangulatú csapatom volt a pályán. Egykapuztunk a mai mérkőzésen, mégis mi vesztettünk, ez benne van a futballban. Mindezek ellenére mégsem tudom elmarasztalni a csapatom, mert nyolcvanöt percen keresztül hajtottunk.
Révész Attila: - Számunkra boldog mérkőzés volt, amiért jöttünk, azt teljesítettük. Az ETO irányított, erre is készültünk, és a kontrákra vártunk, de kellett a szerencse is. Nagyon örülök, hogy a tavalyi ötös után sikerült visszavágni.

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu