Vadócz nem lehet ott a Camp Nouban

Szerző: shLétrehozva: 2009. május 23. 10:45
Magyar válogatott légiósa, Vadócz Krisztián nélkül utazott el a katalán fővárosba, a bajnoki címet már megszerző, Spanyol Kupa-győztes, BL-döntős FC Barcelona elleni bajnoki mérkőzésre a kiesés ellen harcoló Osasuna. A pamplonaiak edzője, José Antonio Camacho nem indokolta döntését.


Bár ha azt vesszük, hogy Pep Guardiola a tartalékokat dobja harcba, akár még büszkék is lehetnénk. Amíg azonban a katalánok már minden erejükkel a BL-döntőre készülnek – Rómában a Manchester Uniteddel néznek farkasszemet – addig az Osasuna számára minden pont különös jelentőséggel bír. Bár arra aligha vetemednek, hogy éppen a Camp Nouban gyűjtsenek újabb pontot, vagy éppen pontokat.

A házigazdák igazi ünnepre készülnek, hiszen egy héttel ezelőtt, már bajnokként Mallorcán léptek pályára és szenvedtek 2-1-es vereséget. A menők közül tulajdonképpen csak a kapitányi karszalagot viselő, gólkirályi címre hajtó Eto’o volt a pályán. Egy gólig, valamint kihagyott helyzetek sokaságáig, illetve két kapufáig jutott, a túlórában büntetőt rontott.

Most javíthat, már csak azért is, mert a táblás ház ünnepelni szeretné a kedvenceket és ehhez nem egy újabb váratlan vereség, ráadásul ezúttal hazai környezetben szolgáltatná a legjobb alapot.

Pep Guardiolát fiatal edzőként kemény fából faragták, ők nem fog akkor parádézni a legjobbakkal, amikor olyan fontos mérkőzés vár csapatára négy nap múlv, mint a BL-döntő. Ha valaki, hát ő pontosan tudhatja, milyen nagy árat fizetett 1994-ben a katalán együttes a bajnoki dárdióért. A Milan elleni athéni BL-döntőben esélyesként kifutva átgázoltak rajtuk az olaszok. Utóbbiak akkor már csak a fináléra készültek, a Barcelona a három nappal azelőtt megnyert bajnoki fiesztából érkezett.

A fordulóban a Mallorcát fogadja az aranyéremről lemaradó, az ezüstérmet és a BL-csoportkörbe azért simán odaérő Real Madrid, amelynél nyáron az elnökválasztás miatt nagy jövés-menés és változás várható minden szinten. Az új elnök mellett új edző, új sportigazgató kezdi meg munkáját, valószínű egy átalakított kerettel

A Servilla otthon játszhat a Depor ellen és őrizheti harmadik pozícióját, míg a BL-selejtezőt érő negyedik helyért tovább folytatódhat a Bilbaóba látogató Atlético, valamint a Valencia és a Villarreal versenyfutása, utóbbi két reginoális rivális csapat éppen egymás ellen lép pályára, a forduló egyértelmű rangadójaként.

LA LIGA:
37. FORDULÓ:
  • Villarreal – Valencia
  • Real Madrid – Mallorca
  • Barcelona – Osasuna
  • Sevilla – Deportivo
  • Getafe – Numancia
  • Recreativo Huelva – Santander
  • Valladolid – Sporting Gijon
  • Malaga – Real Betis
  • Almeria – Espanyol
  • Bilbao – Atletico Madrid
A találkozók egységesen 21:00-kor kezdődnek szombaton a Real Madrid-Mallorca meccs kivételével, amelyet vasárnap 21:00-kor rendeznek.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu