Újra együtt a magyar foci csillagai

Szerző: shLétrehozva: 2011. június 16. 14:08
A klub két korábbi válogatott játékosa, Vincze István szakmai igazgatóként, Kiprich József pedig vezetőedzőként tér vissza az NB II Nyugati csoportjában szereplő Tatabánya labdarúgócsapatához, amelynek neve Duna FC Tatabányára változik. A tervek szerint a csapat stadionját Grosics Gyuláról, az Aranycsapat legendás kapusáról szeretnék elnevezni, erre várhatóan augusztusban, egy gálamérkőzés keretein belül kerül sor.


A klub csütörtöki sajtótájékoztatóján Vincze azt mondta, minden játékossal tárgyaltak már a folytatásról, közülük tízen biztosan maradnak az együttesben, többen gondolkodási időt kértek, ugyanakkor az új vezetés három futballistára nem tartott igényt.

A tatabányai csapat főtámogatója a Mészáros és Mészáros Kft. lesz, amely május végén megvásárolta a gárda tulajdonjogának 50 százalékát, s évi 50 millió forinttal segíti az egyesületet.

"A csapat neve azért változik meg, mert a Dunaaszfalt cégcsoport név- és mezszponzorként évi 25 millió forinttal támogatja az együttest" - mondta Mészáros Lőrinc, a főszponzor tulajdonosa, a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia (PFLA) kuratóriumának elnöke, aki hozzátette, az önkormányzat évi 36 millió forinttal és a létesítmény-használattal támogatja a tatabányai futballklubot.

A Duna FC Tatabányánál folyó szakmai munkát a PFLA felügyeli, a sportigazgató a korábban Tatabányán futballozott Jakab János, a kapusedző pedig Kiss Imre lesz. Létrehoztak egy szakmai tanácsadó testületet is, amelyben a klub korábbi játékosai, így például Csapó Károly és Szabó György is helyet kaptak.

A tatabányai egyesületből március elején lépett ki a negyvenkilenc százalékos tulajdonrésszel rendelkező Esti Reklám Kft., mert nem tudta finanszírozni a csapat fenntartását.

A Tatabánya hetedikként zárt az NB II Nyugati csoportjában.

Az Aranycsapat több tagjáról, így Puskás Ferencről, Bozsik Józsefről, Hidegkuti Nándorról és Buzánszky Jenőről már neveztek el stadiont. Az olimpiai bajnok kapuslegenda nevét általános iskola és futballakadémia is viseli.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Isten éltesse Buzánszky Jenőt!
1925. május 4-én született, azaz szerdán ünnepli 86. születésnapját Buzánszky Jenő olimpiai bajnok, világbajnoki ezüstérmes, negyvennyolcszoros válogatott labdarúgó, a felejthetetlen Aranycsapat tagja, a Nemzet Sportolója....
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu