Torghelle nem foglalkozik a vereséggel

Szerző: shLétrehozva: 2009. február 12. 16:55
A magyar labdarúgó-válogatott egy nullára alulmaradt Izrael legjobbjaival szemben felkészülési mérkőzésen, Torghelle Sándor mégsem tulajdonít különösebb jelentőséget az eredménynek. A mieink ólomlábakon mozogtak a csatár elmondása szerint, a hosszú utazás, valamint a hétvégi bajnoki mérkőzések fáradalma megpecsételte a sorsunkat. Az Augsburg támadója azonban a jövőbe néz, és ígéri, Albánia és Málta ellen egy egészen más magyar együttest láthatunk, és remélhetőleg akkor az utolsó passzokba sem csúszik majd hiba.




A Ramat Gan Stadionban kevés kiemelkedő teljesítményt jegyezhettünk fel a mieink részéről, és Torghelle Sándor sem képezett kivételt ez alól. A támadó becsülettel küzdött, de inkább csak őrlődött a hazai védők között, és helyzetbe sem igazán került Tel-Avivban, ám nem kételkedik benne, amikor szükség lesz rá, megvillantja oroszlánkörmeit.



– A válogatott egy nullára kikapott Izraeltől, és a játékban is rengeteg volt a hiba. Ön hogyan látta belülről a kilencven percet, erre a teljesítményre lehet építeni a későbbiekben?
– Vereséget szenvedtünk, ennek tudatában nehéz pozitívan értékelni a találkozót. Fáradtan mozogtunk, és az utolsó passzokba rendre hiba csúszott, ennek ellenére nem szabad letörni. Tavasszal már tétmeccseket játszunk, és ha majd nagyon kell, akkor mindenki kellően odateszi magát.

– Akár több góllal is nyerhettünk volna, mégsem találtunk be. Ez minek a rovására írható?
– A hétvégén a játékosok döntő többségének pályára kellett lépnie a klubcsapatában, és a bonyodalmas utazás sem könnyítette meg a helyzetünket. Hihetetlenül elfáradtunk, mire megérkeztünk Tel-Avivba, és ez meg is látszott a teljesítményünkön. Hiányzott a dinamika, és mint az előbb is említettem, az utolsó passzokon ez hatványozottan tetten érhető volt.

– Többször is próbálkoztak távoli lövésekkel, igaz, a kapura többnyire semmilyen veszélyt sem jelentettek. Külön kapitányi kérés volt, hogy ne játsszák ki a végletekig a támadásokat, vagy az adott szituációban kellett mérlegelniük, hogyan próbálják meg feltörni az ellenfél védelmét?
– Ahogy a helyzet megkívánta, de sajnos egyik variáció sem vezetett sikerre. Számtalan alkalommal adódott ígéretes lehetőség előttünk, csak magunkat okolhatjuk a vereségért. De hangsúlyozom: nem történt tragédia, tiszta lappal és töretlen optimizmussal nézünk a tétmérkőzések elébe.

– Az izraeli csapat okozott a játék bármely elemében meglepetést?
– Nem, azt kell mondanom, pontosan erre számítottunk. Az ellenfelet kellően feltérképeztük, felkészülten, a megfelelő taktikai utasítások birtokában futottunk ki a pályára, de ők sem voltak csúcsra járatva szerda este. Ennek fényében különösen bosszantó, hogy a döntetlent sem tudtuk kicsikarni.

– A gyengébb játék lehet kihatással a csapat összetételére Albánia ellen? Juhász Roland hetvenöt percet kapott, pedig eltiltás miatt biztosan nem utazik el Tiranába. Ennek milyen üzenete van a vb-selejtezőkre nézve?
– Nagyon korai lenne a márciusi kezdőtizenegy összetételéről beszélni, persze érthető, hogy már most sokan ezen törik a fejüket. Ilyen kérdésekben a kapitány mondja ki a döntő szót, nem nálam van a megoldás kulcsa, de én is kíváncsian várom, ki kap lehetőséget az előttünk álló, kiemelten fontos mérkőzéseken.

– Erwin Koeman szövetségi kapitány elemezte egyenként a játékosok teljesítményét, vagy inkább a csapatot mint egységet értékelte?
– Nem nagyon volt idő arra, hogy részletesen átrágjuk magunkat a meccsen. A stadionban villámgyorsan összepakoltuk a cuccunkat, és utána a szállodában sem ástuk bele magunkat a mérkőzésbe. A kapitány természetesen röviden elmondta a kilencven perc tanulságait, de játékosokra lebontva nem osztotta meg velünk az észrevételeit. Később biztosan visszatérünk még a tel-avivi vendégjáték boncolgatására, hogy okuljunk a hibákból, de most az volt a fontos, hogy érezzük a játékot, és együtt töltsön néhány napot a keret.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu