Tatabánya: Elbocsátották a csapat edzőit

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 17. 17:05
A klub nehéz gazdasági helyzetére hivatkozva az FC Tatabánya vezetése megvált az NB II-es labdarúgócsapat két edzőjétől. Octavio Zambrano vezetőedző jövő nyárig szóló szerződését mondta fel Török József ügyvezető, míg Dajka László szakmai koordinátor december végén lejáró kontraktusát nem hosszabbították meg. Az új tréner neve egyelőre nem ismert.


Az NB II-es bajnokságba a nyáron visszaesett Bányász szereplése nem volt rossznak mondható, hiszen az őszi szezont egy teljesen új csapattal kezdte a klub. Az ecuadori Octavio Zambrano és segítője, a spanyol tolmács szerepét is betöltő szakmai koordinátor, Dajka László a szezon közepére össze tudta kovácsolni az együttest.

 

A Tatabánya a negyedik forduló után egy nyolcmeccses veretlenségi szériát produkált, a végére azonban három 1-0-s vereség is „becsúszott”. (Az Integrál elleni hazai pályán elveszített mérkőzést megóvták, s várhatóan a csapat meg is kapja a három pontot.) A hétvégi szezonzárón a Bányász a Baja elleni 3-2-es győzelemmel búcsúzott

 

„Igazán nem nevezném eredménytelenségnek, amit a két szakvezetővel produkált a csapat, ám a jelenlegi gazdasági helyzetben a klub anyagi állapota nem engedi meg, hogy két első osztályú fizetéssel bíró szakembert alkalmazzon” – indokolta a döntést Török József ügyvezető.

 

„A csapat a nyári viszontagságok után nehezen állt össze, de az ősz folyamán néha jó is volt látni a játékunkat. A végére ismét jött egy-két hiba, néhány 1-0-ra elveszített mérkőzés, ám ettől függetlenül – amennyiben az Integrál elleni három pontot megkapjuk – az első ötben zárhatjuk az őszt. Ennek ellenére azt kell mondanom, az edzői túlsúly nem volt arányban a csapat szereplésével.”

 

A Tatabánya együttese december elejéig tréningezik, majd téli szünetre vonul. Az új szakvezetőt a januári felkészülési rajton mutatja be Török József.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu