Szombathely: remek rajt az újonctól

Szerző: shLétrehozva: 2008. július 26. 21:55
Győzelemmel kezdett az újonc Szombathelyi Haladás a labdarúgó NB I 1. fordulójában, miután 2-1-re legyőzte a vendég, a legutóbbi szezonban bronzérmes Győrt a Rohonci úti stadionban. A vasiak az első félidő hajrájában Tóth Péter és Kuttor Attila révén, két pontrúgás után jutottak 2-0-s előnyhoz, és bár a győri Mario Bicak már a második játékrész elején szépített, az ETO nem tudta megszerezni az egyenlítő találatot a hátralévő időben.


LABDARÚGÁS, NB I, 1. FORDULÓ:
SZOMBATHELYI HALADÁS – GYŐRI ETO FC 2-1 (2-1)
Szombathely, 7000 néző. Vezette: Bede Ferenc (Farkas Balázs, Szalai Zoltán)
HALADÁS: Rózsa – Schimmer (Csontos, 83.), Guzmics, Kuttor, Tóth P. – Molnár B., Kaj (Rajos, 24.), Vörös, Oross – Kenesei, Sipos (Andorka 80.). Vezetőedző: Csertői Aurél.
GYŐR: Sztevanovics – Bank, Supics, Stark (Kovács II. Z. 35.), Völgyi – Jäkl, Józsi, Koltai, Pákolicz (Kovács I. Z., 64.) – Bicak (Brnovics, 74.), Bajzát. Vezetőedző: Egervári Sándor.
Gólszerzők: Tóth P. (40.), Kuttor (45+1.), ill. Bicak (51.)
Sárga lap: Rajos (29.), Molnár (49.), ill. Supics (39.), Bajzát (66.), Kovács II. Z. (68.)

 

A Szombathelyi Haladás–Győri ETO találkozó színvonalas és remek iramú mérkőzést hozott: a hazaiak hétezer főnyi közönségüktől támogatva kiizzadták a győzelmet. A sportszerű meccsen három fejesgólt láthatott a nézősereg.

A találkozó elején a győriek akarata érvényesült: többet birtokolták a labdát és veszélyesebbek is voltak. A Csertői-csapatnak kellett egy negyedóra, amíg „visszarázódott” az NB I-be – addig csak a védők játszottak az első osztály szintjén. Ekkor azonban megnyugodott a középpálya, megtartották a labdát, és Keneseit vagy Oross Márton keresték.

Két sérülés zavarta meg mindkét együttes játékát: Jäkl belépője nyomán Kaj maradt a földön, majd Stark a csereként beállt Rajossal ütközött, és a hátát fájlalva hagyta el a játékteret. Utóbbi csere bizonyult döntőnek, hiszen a rutinos középső védőjét veszített ETO-hátsósor nem állt össze a félidő végéig.

Ekkor ugyanis olyan 10 percet produkált a Haladás, ami ritkán látható a mai NB I-ben. Előbb Molnár Balázs szabadrúgására érkezett a jó 50 métert sprintelő Tóth Péter, és fejelt a hosszú sarokba (1-0), majd a mindig veszélyes szombathelyi szöglet hozott gólt.

A 45. percben Kenesei „kicsiben” tette a labdát Sipos Norberthez, aki egy testcsellel becsapta Bankot, középre tekert, Kuttor pedig 4 méterről bólintott a hálóba (2-0).


A második játékrészre harcosabb Győr lépett pályára: az 51. percben pedig már szűkült is a különbség. A harmadik fejesgólnak a párszáz fős vendégdrukker-had örülhetett: Bicak első magyarországi találatát szerezte (2-1).

Ezek után is az ETO maradt támadásban, ám igazi gólhelyzetet nem sikerült kialakítaniuk, így a Haladás megőrizte előnyét.

A vasiak érezhetően elfáradtak az utolsó 8-10 percre, azonban lelkesedéssel pótolni tudták a győriek nagyon rutinját. Remek mérkőzésen a hazaiak rászolgáltak a győzelemre - azaz a négy év után visszatérő Haladás három pontot gyűjtött be a Soproni Liga első fordulójában.

 

EDZŐSZEMMEL:
Csertői Aurél: – Szoknunk kell még ezt a légkört: jó meccset játszottunk, sokat köszönhetünk remek közönségünknek! Láttam hibákat, de a lényeg, hogy megvan az első győzelmünk!
Egervári Sándor: – Stark kiválása meghatározó volt. A második félidőben mindent elkövettünk az egyenlítésért, de csak ennyi sikerült.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu