Szolnoki pont a verőfényes Erzsébetről

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 12. 16:43
A másodosztályú labdarúgó-bajnokság Keleti csoportjában a Szolnok gólnélküli döntetlent játszott Pesterzsébeten az ESMTK vendégeként. A közepest alig elérő iramú és színvonalú találkozón a házigazdák többet vállaltak, míg a vendégek keveset kockáztatták, legaktívabb, legmotiváltabb emberüknek a gárda vezetőedzője, Vágó Attila bizonyult.


MÁSODOSZTÁLYÚ LABDARÚGÓ-BAJNOKSÁG, KELETI CSOPORT, 10. FORDULÓ:
ESMTK – SZOLNOK 0-0
Pesterzsébet, Ady E. út, 350 néző, vezette: Farkas Ádám (Kelemen A., Fehér Gy.)
ESMTK: Bonica – Agócs, Czakó, Kővári, Tvaruska – Denis (Vörös, 46.), Füzi K., Nagy D., Szőke L. (Szabó G., 77.)– Ujhegyi, Farkas (Pap T. 86.). Vezetőedző: Menczeles Iván
SZOLNOK: Rézsó – Szalai, Antal, Balogh P., Kerényi – Zana, Urbán-Szabó (Reinhardt, 82.), Mile, Kiss K. (Szabó T., 64.) – Bozori (Freud, 75.), Kotula. Vezetőedző: Vágó Attila
Sárga lap: Nagy D. (89.), ill. Urbán-Szabó (57.)

 

A mérkőzés eleje mindkét fél részéről a szervezett védekezésről és a keveset kockáztató, éppen ezért semmire sem jutó támadásokról szólt.

 

A 13. percben aztán Rézsó bravúrral kapott bele egy Farkas által kapura spiccelt labdába, majd Szőke szerzett látványos fejesmozdulat végén les miatt érvénytelenített gólt.

 

A szolnoki válasz sem késett soká: Bonica előbb Kotula, majd a kapufa segítségével Bozori próbálkozását hárította.

 

A hazaiak azonban gyorsan ébredtek: Ujhegyi a félidő helyzetét hagyta ki, amikor megcsinálta magának a ziccert, de az ajtó-ablak lehetőségét nem tudta gólra váltani a remek ütemben kifutó Rézsóval szemben.

 

A 33. percben Szőke szabadrúgása csattant a kapufán, mezőnyfölénybe kerültek az erzsébetiek, ami nem kis részben a csapatát jól mozgató Füzi Krisztián érdeme volt. Csak a társak nem voltak partnerek a támadások befejezésénél.

 

A hajrában akár mindkét csapat megszerezthette volna a vezetést, de Ujhegyi két szolnoki védő között visszagurított labdáját az érkező Farkas a blokkba vágta, szolnoki oldalon aztán a félidő záróakkordjaként Antal csavart egy baloldali szabadrúgást a kapufára.

 

Az inkább védekező, mintsem támadó csapatok randevúján egyik csapat sem szolgált rá a vezetésre az első félidőben mutatott teljesítménye alapján.

 

A szünet után nagy nyomást gyakorolt a szolnoki csapatra a hazai gárda, de helyzet és eredmény nélkül. A vendégek percekig a térfelükről sem tudtak kijönni.

 

Fertályóra után enyhült a vendéglátók szorítása, de hiába egyenlítődött ki ismét a játék, gólt egyik csapat sem tudott szerezni. A 66. percben az ESMTK ugyan nem állt távol tőle: Nagy Dániel a kapufára fejelt egy jobboldali sarokrúgást. Egy perccel később Farkas kapkodott egy ziccernél: középre tartó, erőtlen, lapos, 15 méteres kapáspróbálkozását Rézsó könnyen védte.

 

Farkas-Ujhegyi kényszerítőzött a 71. percben, de utóbbi hiába fejezte be az akciót lövéssel, Rézsó ismét jó ütemben lépett ki a kapujából. Hasonlóan cselekedett kollégája, Bonica, aki a 73. percben egy hazai védelmi hibát helyrehozva Kotula ziccerénél mentett bravúrral.

 

A hajrában mindkét tréner cserékkel próbált frissíteni csapatán, ami nem igazán látszódott a játékon. Viszont fáradtak a csapatok, szétszakadt olykor a pálya, már nem mozgott olyan fegyelmezetten egyik csapat sem, de hiába a kinyílt középpálya, a gól csak nem akart megszületni.

 

A hajrában aztán a hazai oldalon a csereember, Vörös, a szolnokiaknál az elsőszámú gólfelelős, Kotula hagyott ki tulajdonképpen meccslabdát érő ziccert.

 

Az így 12 pontos Szolnok a harmadik, a nyolcpontos ESMTK a második döntetlenjét játszotta a bajnokságban.

 

EDZŐSZEMMEL:
Menczeles Iván: - Sokat tettünk a győzelemért, közelebb is álltunk hozzá, de hiába adódott több lehetőségünk is a gólszerzésre, ma sem sikerült ellenfelünk hálójába találnunk. Viszont: minden szerzett pontot meg kell becsülnünk.
Vágó Attila: - Tipikus egygólos mérkőzés volt. Sok helyzet adódott mindkét oldalon, de egyik fél sem akart kikapni. Igazságtalan lett volna, ha az egyik csapat megszerzi a három pontot.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu