Szlovákia: első vébé, rögtön győzelem?

Szerző: shLétrehozva: 2010. június 14. 17:36
Az F-csoport két fekete lova találkozik a keddi ebéd után, kérdés, megfekszi-e a gyomrunkat a története második vb-jén részt vevő Új-Zéland és a most debütáló Szlovákia mérkőzése. Eddig nem kényeztettek el bennünket a csapatok a tornán, pláne a fél kettes összecsapásokon nem. Igaz, az európaiak képesek színes, nézhető focit játszani, miközben az óceániaiak csupán szerencséjüknek köszönhetik részvételüket - bízzunk benne, nem rontják el annyira az ellenfél futballját. Mert Szlovákia győzelemmel nyitna első vébéjén.


LABDARÚGÓ-VILÁGBAJNOKSÁG, F-CSOPORT:
ÚJ-ZÉLAND - SZLOVÁKIA
kedd, 13.30
Rustenburg, Royal Bafokeng Stadion, vezeti: Jerome Damon (dél-afrikai)
Várható kezdőcsapatok:
ÚJ-ZÉLAND (4-4-2): Paston - Reid, Nelsen, Smith, Sigmund - Killen, Vicelich, Christie, Bertos - Smeltz, Fallon. Szövetségi kapitány: Ricki Herbert.
SZLOVÁKIA (4-4-2): Mucha - Pekarik, Skrtel, Durica, Cech - Weiss, Strba, Hamsík, Stoch - Vittek, Sestak. Szövetségi kapitány: Vladimir Weiss.  

 

Ne szépítsük: Új-Zéland azért került ki a seregszemlére, mert Ausztrália átkérte magát az ázsiai szövetségbe. A Tiszta Fehérek így simán hozták a kötelezőt a selejtezőben, majd a világ élvonalától cseppet messze helyezkedő Bahreinnel szembeni interkontinentális playoffot. 1-0-s összesítéssel sikerült nagy nehezen legyűrniük a közel-keletieket, ezért lehetnek most itt.

Új-Zéland egyébként 1982-ben szerepelt először és utoljára a világeseményen - persze mindhárom meccsét elveszítette. A felkészülés alkalmával voltak ugyan biztató jelek (1-0 Szerbia ellen), de annak a csapatnak, amelynek játékosai az ausztrál első osztályban, illetve alsóbb angol és hazai ligákban szerepelnek - kettőjüknek még csapata sincs! -, már a kijutás sem rossz eredmény.

Szlovákia egyértelmű fejlődésen ment keresztül, északi szomszédaink húsz év alatt felértek a csúcsra: az 1990-es függetlenedés óta történetük első vébéjén vesznek részt úgy, hogy igencsak meggyőző teljesítménnyel nyerték meg selejtezőscsoportjukat.

A felkészülés felemásra sikeredett (vereség Chilétől és Norvégiától, győzelem az USA és Costa Rica ellen), a csapat azonban kimondva is a továbbjutásról ábrándozik.

A 45 éves Vladimir Weiss révén a seregszemle legfiatalabb szövetségi kapitányával rendelkező együttes tele van kimondottan ügyes futballistával: Martin Skrtel a Liverpool, Marek Hamsík a Napoli, Miroslav Karhan a Mainz - ő kimaradhat sérülése miatt -, Jan Durica a Lokomotiv Moszkva futballistája.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Új Zéland meglepte a szerbeket
Váratlan vereséget szenvedett a szerb labdarúgó-válogatott Új Zélandtól két világbajnoki résztvevő felkészülési mérkőzésén. Az Egyesült Államok 2-1-re győzte le Törökországot....
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Szlovákia: edzésbe állt Martin Skrtel
Jó hír érkezett a világbajnokságra készülő szlovák labdarúgó-válogatott berkeiből, edzésbe állt a szombati Costa Rica elleni felkészülési mérkőzésen megsérült Martin Skrtel, igaz, Miroslav Stoch kisebb térdproblémája miatt...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Sima szlovák siker vezéráldozattal
Magabiztos győzelmet aratott a világbajnokság előtti utolsó felkészülési mérkőzésén a szlovák labdarúgó-válogatott, amely Pozsonyban 3-0-ra győzte le Costa Ricát. A hazaiaknál a 16. percben lépett pályára és a lefújásig játszott...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu