Szenvedve nyert a Vecsés hazai pályán

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 13. 19:23
Az NB II Keleti csoportjának 6. fordulójában 2-1-re nyert a Vecsés hazai pályán a Baktalórántháza ellen. A hazai csapat a múlt heti Magyar Kupa és bajnoki vereség után talpra tudott állni és habár játéka olykor döcögött, s számára nagyon fontos három pontot tartott otthon.


 


LABDARÚGÓ NB II, KELETI CSOPORT, 6. FORDULÓ:
VECSÉSI FC–BAKTALÓRÁNTHÁZA VSE 2-1 (2-1)
Vecsés, 250 néző, vezette: Berger J. (Forgács A., Sebestyén L.)
VECSÉS: Kovács B. – Máj, Hungler, Kiskapusi, Molnár D. – Králik (Mészáros T., 70.), Csillag K. (Pisont I., 59.), Lukács, Buza (Dévai, 88.) – Faragó I., Hoffmann. Játékos-edző: Pisont István.
BAKTALÓRÁNTHÁZA: Sándor G. – Vágó, Mező, Bodnár J., Deák – Tolnai, Rákóczi, Márkus (Szilágyi, 64.), Illés (Doros Marius, 81.) – Szabó R., Kozma J. Vezetőezdő: Kovács János.
Gólszerzők: Faragó I. (14.), Buza (21.) ill. Tolnai (24.)
Sárga lap: Lukács (31., 93.), Deák (41.), Mező (54.), Pisont I. (74.), Hungler (75.)
Piros lap: Rákóczi (93.), Lukács (93.)

 

 

 


 

A Baktalórántháza ellen kilátogató gyérszámú vecsési közönség a mérkőzés elején azon tűnődhetett, hogy vajon hová tűnt az Újpest FC elleni Magyar Kupa-találkozón átélt futballünnepre emlékeztető hangulat. Talán a szurkolókat túlságosan is megviselte a tizenegyesekkel elveszített kupameccs, de valószínűleg az is közrejátszhatott, hogy a Pest megyei csapat vasárnap Kazincbarcikán is vereséget szenvedett, így meglehetősen rosszul sikerült Pisont István fiai számára az elmúlt hét.

 

 

 

A mérkőzés eleje aztán ugyanolyan visszafogott volt, mint amilyen a körítés. Mindkét gárda rengeteg hibával játszott, a kapuk pedig nem forogtak veszélyben. A 14. percben aztán a semmiből, illetve egy bal oldali szöglet utáni Faragó István-fejesből vezetést szerzett a Vecsés (1-0). A hazai csapatot feldobta a gól, hiszen a 21. percben egy gyönyörű támadás végén tovább növelte előnyét.

 

 

 

Történt, hogy a vendégek tizenhatosának vonalánál, a kapunak háttal álló Faragó mesterien tette ki a labdát a jobb oldalon beinduló Hoffmann Richárd elé, aki egyből átemelt a másik oldalon ékező Buza Barnabáshoz, a középpályás pedig ballal, kapásból a kapu bal oldalába lőtt (2-0).

 

 

 

Amikor már úgy tűnt, hogy a Vecsés akár megismételheti az MTK II.ellen mutatott gólerős játékát (6-0), a baktalórántházaiak gyorsan szépítettek. A 24. percben Illés Gyula bal oldali beadását Tolnai Tamás pörgette középről, hat méterről a kapu bal alsó sarkába (2-1).

 

 

 

A második félidőben a szurkolók nagy bánatára nem folytatódott a gólparádé, de a mérkőzés színvonala is sok kívánnivalót hagyott maga után. Habár a Vecsés ment előre, többet is birtokolta a labdát ellenfelénél, az igazi átütőerő hiányzott a csapatból szombat délután.

 

 

 

A játékos-edző Pisont István elégedetlenségét jelezte az is, hogy az 59. percben a korábbi kispesti kedvenc maga is pályára lépett. A szakember még az ESMTK elleni bajnoki után elárulta, ha továbbra sem lesz kibékülve Csillag Krisztián játékával, gondolkodás nélkül beáll, s megmutatja csapata számára, hogy még mindig maradt benne spiritusz.

 

 

 

Nos, minőségi javulást Pisont játéka sem eredményezett a hazaiaknál, akiknek ettől függetlenül az egygólos előnyt sikerült a mérkőzés végéig megtartaniuk, és összességében megérdemelt győzelmet arattak.

 

 

 

EDZŐSZEMMEL:
Pisont István: Jól kezdte csapatom a mérkőzést, korán kétgólos előnyre tettünk szert. A második félidőben kissé megnehezítettük saját dolgunkat, mert a teljesítményünk visszaesett, ugyanakkor a felzárkózáshoz szükséges nagyon fontos három pontot sikerült így is begyűjtenünk.
Kovács János: Gratulálok a hazai együttesnek, csapatom sajnos csak a második félidőben játszott úgy, ahogy szerettem volna, ez azonban rutinos ellenfelünkkel szemben kevésnek bizonyult.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu