„Szégyen, amit a brazilok művelnek”

Szerző: shLétrehozva: 2010. július 1. 19:24
HOLLAND-BRAZIL ELŐTT. Kígyót, békát kiáltott a selecaóra Johan Cruyff, minden idők talán legjobb holland labdarúgója. Szerinte nézhetetlen a brazilok játéka, egy fillért sem fizetne azért, hogy láthassa őket a vébén. Carlos Dungát viszont lenyűgözték a hollandok. Pénteken délután Hollandia-Brazília, már csak egyet kell aludni!


"Hová tűnt a jól megszokott brazil foci erről a vébéről?" - kezdte szúrós hangon a holland legenda a Daily Mirror hasábjain. "Ha Brazíliára gondolok, rögtön eszembe jut Gerson, Tostao, Falcao, Zico vagy Socrates neve. A mostani csapatban meg ilyen neveket találok: Gilberto, Melo, Bastos, Baptista."

"Hová lett a brazil csapat varázsa? Értem én Dunga koncepcióját, de hol van a játékmester, ki az, aki be mer vállalni egy cselt? Szerintem egy igazi futballrajongó egy petákot sem fizetne azért, hogy láthassa a brazilokat. Isten ments, hogy jegyet vegyek a meccsükre."

A háromszoros aranylabdás legenda hangúlyozta, középszerű a brazil együttes, amelynek sokkal többet kell kiadnia magából, ha el akarja nyerni a szurkolók szimpátiáját.

"Nincs bennük tűz, nem elég harapósak. Ebben a csapatban semmi különleges nincs. A szurkolók megszokták, hogy élvezetes focival rukkolnak elő, de ezen a nyáron nem ezt a kreatív, fantáziadús játékot hozzák.

"Vannak tehetséges játékosaik, de túlságosan sokat törődnek a védekezéssel, és ez a szépség rovására megy. A torna szégyene ez. Nagy élménytől fosztják meg a szurkolókat."

Carlos Dunga, a brazilok szövetségi kapitánya ellenben dicsérte a narancsmezeseket, szerinte ők Európa leginkább "dél-amerikai" együttese. Elano sérülés, Ramires eltiltás miatt hagyja ki a csúcsmeccset, Melo kondíciója sem százszázalékos. Bert van Marwijk várhatóan a kezdőcsapatba jelöli Arjen Robbent.

LABDARÚGÓ-VB, NEGYEDDÖNTŐ
A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK
HOLLANDIA-BRAZÍLIA PÉNTEK 16:00
Port Elizabeth, vezeti: Nisimura Juicsi (japán).
HOLLANDIA (4-2-3-1): Stekelenburg - Van der Wiel, Heitinga, Mathijsen, Van Bronckhorst - Van Bommel, De Jong - Robben, Sneijder, Kuyt - Van Persie. Szövetségi kapitány: Bert van Marwijk.
BRAZÍLIA (4-2-3-1): Júlio César - Maicon, Lúcio, Juan, Bastos - Gilberto Silva, Melo - Dani Alves, Kaká, Robinho - Luís Fabiano. Szövetségi kapitány: Carlos Dunga.
EGYMÁS ELLEN
Örökmérleg: Kilenc mérkőzés, két holland győzelem, négy döntetlen, három brazil siker.

1963: (Amszterdam, barátságos): Hollandia-Brazília 1-0
1974: (Dortmund, vb): Hollandia-Brazília 1-0
1989: (Rotterdam, barátságos): Hollandia-Brazília 0-1
1994: (Dallas, vb): Brazília-Hollandia 3-2
1996: (Amszterdam, barátságos): Hollandia-Brazília 2-2
1998: (Marseille, vb): Brazília-Hollandia 1-1 (büntetőkkel a brazilok nyertek)
1999: (Salvador, barátságos): Brazília-Hollandia 2-2
1999: (Goiánia, barátságos): Brazília-Hollandia 3-1
1999: (Amszterdam, barátságos): Hollandia-Brazília 2-2
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu