Szegény Mexikó: lemondott a kapitány!

Szerző: shLétrehozva: 2010. június 30. 20:59
Javier Aguirrénél betelt a pohár, a mexikói labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya csütörtöktől már nem edzi az ország legjobbjait. A mester sajnálja, de szerinte most ez volt a legőszintébb dolog, amit tehetett. Hozzátette, szorít a fiataloknak.


 

A szakember az Argentína elleni nyolcaddöntőbeli bukást (1-3) követően jelentette be, képtelen folytatni a munkát, így elköszön az El Trítől.

Aguirre 2009 áprilisában vette át a marsalbotot a gyenge eredményeket produkáló Sven-Göran Erikssontól a mexikói kispadon, az akkor romokban heverő válogatottat feltámasztotta és ugye a vébére is kivezette.

A 61 éves mester 2001 és 2002 között egyszer már vezette hazája válogatottját - akkor a Japánban és Dél-Koreában megrendezett seregszemlén irányította a legjobb futballistákat.

Második kinevezéséig Spanyolországban dolgozott, előbb az Osasuna (2002-2006), majd az Atlético Madrid (2006-2009) edzője volt. Most vajon hová megy?

„A legőszintébb dolog, amit tehetek, hogy lemondok - kezdte Aguirre a Mexikóvárosban megtartott sajtótájékoztatón. - Bármit cselekedtem, azt Mexikó érdekében tettem. A jövő mostantól a fiatal játékosok kezében van.”

A szimpatikus futballal előrukkoló latin-amerikai együttesben például a 23 éves Pumas-szélső Pablo Barrerát és a 22 éves új Manchester United-üdvöske Javier Hernándezt is ő „találta”. 

Esetleges utódról még nem érkezett hír.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Összejött! Német-argentin a nyolc között
Két ajándékgóllal korán kényelmes előnybe került és végül 3-1-re nyert Argentina Mexikó ellen a vb negyedik nyolcaddöntőjében a johannesburgi Soccer Cityben. Tévez óriási lesről szerezte első gólját, Higuaín Osorio hibáját...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu