Supka Attila távozik Zalaegerszegről

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 9. 20:20
Közös megegyezéssel szerződést bontott egymással a Zalaegerszegi TE NB I-es labdarúgócsapata és Supka Attila vezetőedző. A kék-fehér együttes az elmúlt öt mérkőzésén mindössze egy pontot tudott begyűjteni és a Magyar Kupából is kiesett, a Veszprémtől kapott ki 2-1-re. Nagy Ferenc, a klub elnöke és többségi tulajdonosa reméli, hogy egy-két napon belül megszületik a döntés az utódlásról is. A zalaiak tíz fordulót követően, 11 ponttal a 13. helyen állnak a bajnokságban.


„Közös megegyezéssel bontottunk szerződést egymással – nyilatkozta a Sporthirado.hu-nak Nagy Ferenc, a zalaegerszegi klub elnöke. – Az elmúlt hónapok eredményei után sejthető volt a dolog.”

Korábban is felvetődött több név, mint lehetséges utód, ám az elöljáró nem kívánt konkrét tényekbe bocsátkozni.

 

„Egy-két nap múlva remélhetőleg döntés születik ebben az ügyben, ám nevekről nem beszélnék. Szeretnénk minél hamarabb lezárni ezt a sajnálatos ügyet” – folytatta Nagy.

 

Kérdéses milyen habitusú tréner váltja majd Supka Attilát a kispadon. Az elnök szerint egyértelmű, hogy mire van szüksége a csapatnak.

 

„Úgy gondolom, hogy az elmúlt hetek rossz eredményei után egy rutinosabb szakember tudna önbizalmat adni a játékosoknak.”

A távozó tréner az MTI-nek úgy nyilatkozott a váltást illetően, hogy nem csak az ő felelőssége az eddigi eredménylista.

"A váltást a vezetők kezdeményezték, én pedig tudomásul vettem a döntésüket" - mondta  Supka Attila. "A lehetőségek alapján állhatna előrébb is a csapat, de sajnos több játékos hozzáállásával is gondok voltak. Az edzéseket én vezettem, a kezdőtizenegy összeállításába sem szólt bele senki, de a keret kialakításához kevesebb közöm volt, sajnos akadtak olyan futballisták, akiket, ha én dönthetek, nem igazolunk le. A szezon elején az újak közül többen nem is voltak megfelelő állapotban, így nem lehetett őket normálisan beépíteni az együttesbe. Úgy tudnám jellemezni a helyzetet, hogy kaptam egy kosár almát, amelyből megpróbáltam kiválogatni a kevésbé férgeseket" - nyilatkozta Supka Attila.

"Nálunk nem működik az, ami külföldön, hogy, ha valaki gyenge, vagy a mentalitása nem megfelelő, akkor elküldik a klubtól. Amikor a vezetőknek jeleztem, hogy külföldi minták alapján miken kellene változtatni, azt a választ kaptam, hogy igazam van, de amit szeretnék, az Magyarországon nem valósítható meg. Ettől függetlenül állhatnánk sokkal előrébb is, hiszen kis szerencsével szerezhettünk volna öt-hat ponttal többet és akkor senki sem beszélne semmilyen válságról, pedig a problémák, akkor is jelen lennének."

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu