Sporttörténelmet ír a magyar védő

Szerző: shLétrehozva: 2009. május 5. 12:30
A kedd esti Haladás-Fehérvár bajnoki mérkőzésen Kuttor Attila, a szombathelyiek védője beállítja Illés Béla pályára lépési rekordját, hiszen a 39 esztendős futballista is 540. alkalommal szerepel az NB I-ben, ameddig főnöke és jó barátja, Illés Béla eljutott. Mi több, az MTK ellen a hétvégén Kuttor meg is előzi a Haladás tulajdonosát. Rendhagyó módon ezúttal nem a játékost, hanem a feleségét faggattuk, már csak azért is, mert az egész család életében főszerepet játszik a sport.


Kuttorné Lakosa Edit nem tagadja: olykor dühöng, hogy miket kiabálnak be a nézők, emellett kemény kritikusa is a férjének.

„Attila nagyon örül annak, hogy elérte ezt a bűvös számot – vágott bele az egykori kiváló kosárlabdázó hölgy -, s természetesen az egész család büszke erre a sikerre. Az MTK kapusa, Végh Zoli ugyan üldözi a páromat, de azért otthon mégsem ez a központi téma.”

Azt szokták mondani, hogy minded sikeres ember mögött egy megértő feleség keresendő, s ez így van Kuttoréknál is.

„1996 óta vagyunk házasok, de immár 21 éve alkotunk egy párt, s ennyi idő alatt mindig próbáltuk kiegészíteni egymást. Családunk egyébként kimondott sportbarát, a párom a fő-fővezér ebben, minden sportághoz ért, én kosárlabdáztam, de a gyerekek is sportolnak. A lányunk, a 12 éves Enikő hozzám hasonlóan kosarazik, míg a nyolc éves Gergő fiunk focizik. Ennek érdekében még a kétlaki életet is vállaltuk, hiszen Sopronban élünk, itt adottak a feltételek a sportolásra, de így ingázunk is eleget.”

S hogy a Kuttor családban ki hordja a nadrágot?

„Megpróbáljuk a gyerekeket következetesen nevelni, ha Attila szigorú hozzájuk, akkor én sem lehetek elnéző, anyáskodó, ebben is kiegészítjük egymást. Büszkék vagyunk rá, hogy idáig eljutott a pályafutásában, személy szerint igyekszem is minden mérkőzésén ott lenni, bár néha dühöngök, hogy a nézők miket tudnak bekiabálni egy-egy találkozón. Egyben kemény kritikusa is vagyok a férjemnek, de ha sokat dicsérik, akkor is hárul rám feladat: én rántom vissza a valóságba…”


ILLÉS BÉLA: 539-NÉL VISSZA AKARTUK VONULTATNI
Természetesen kíváncsiak voltunk az 540 mérkőzéssel mindeddig a csúcsot tartó Illés Béla véleményére is.
"Nagyon örülök Attila sikerének. Többször vicceltünk is ezzel, például mondtam neki, hogy 539 mérkőzés után visszavonultatjuk őt, valamint szóba került, hogy ha eléri az 540 meccset, akkor visszatérek én is. Sejtettem, hogy utol fog érni, sőt, Végh Zoli is már közel áll a csúcsomhoz. Hogy Attila meddig juthat el? Még jónéhány mérkőzés van a lábában, szerintem még jövőre is az élvonalban játszik."
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu