Rendőrség vitte az ügyészek elé Piturcat

Szerző: MTILétrehozva: 2008. október 16. 19:29
A rendőrség vitte be az ügyészségre csütörtökön Bukarestben Victor Piturcat, a román labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányát, aki egy korrupciógyanús ügyben érintett. A rendőri beavatkozásra azért volt szükség, mert Piturca a korrupcióellenes ügyészek többszöri idézésére sem jelent meg előttük. A szakembert azért idézték be, mert az ügyészek tudomására akarták hozni, hogy ő is gyanúsított az ügyben.


Májusban az ügyészek több olyan személyt tartóztattak le Kolozsvár közelében, akik Gigi Becalihoz, a Steaua Bucuresti tulajdonosához állnak közel, s akiknél egy bőröndben 1,7 millió eurót találtak.

 

Az ügyészek azt feltételezik: a bukaresti csapat tulajdonosa ekkora pénzösszeggel próbálta ösztönözni az akkor még élvonalban szereplő kolozsvári Univeristatea játékosait, hogy győzzék le a 2007-2008-as bajnokság utolsó fordulójában városi riválisukat, a CFR 1907-et.

 

A Steauát és a CFR-t az utolsó forduló előtt egy pont választotta el egymástól, így a kolozsváriak mérkőzésén akár egy döntetlen is már a bukaresti csapat bajnokká avatását segítette volna elő. Végül azonban a CFR győzött, így a bajnoki trófea is a birtokába került.

 

Az ügybe Piturca úgy keveredett bele, hogy Becali az ügyészségen saját védelmében egy előzetes adásvételi szerződést mutatott fel, ami egy kolozsvári telekre vonatkozott.

 

Az üzletember azt állítja, hogy az ügyészek által lefoglalt 1,7 millió euróval ezt a telket akarta megvásárolni. A szerződést Piturca tanúként írta alá, ezért az ügyészek bűnpártolással gyanúsítják.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu