Remekelt a Honvéd, lerobbant a Makó

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 21. 20:12
Jó iramú találkozón, meggyőző játékkal, 5-1-ás összesítéssel jutott a legjobb nyolc közé a Budapest Honvéd labdarúgócsapata, miután hazai pályán 3-1-re legyőzte a Makó csapatát. A budapestiek végig uralták a mérkőzést, a vendégeknek momentuma sem volt.


LABDARÚGÓ MAGYAR KUPA, NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ MÉRKŐZÉS:
BUDAPEST HONVÉD – MAKÓI FC 3-1 (1-0)

Bozsik-stadion, 500 néző. Vezette: Gaál Györgyi (Vígh Tibor, Forgács Attila).

HONVÉD: Rabóczki – Smiljanic, Benjamin, Filó, Vincze Z. –, Genito, Abbas, Stojakovic , Dobos (Diego 67.) – Moreira (Arsenijevic 77.), Abraham (Hercegfalvi 61.). Vezetőedző: Pölöskei Gábor.

MAKÓ: Halász - Padonyi, Szamosszegi, Magyar, Gévay - Veres (Győri 72.), Kulacsik, Molnár V., Bány (Varga 55.) - Schreiber (Hadár 62.), Maróti. Vezetőedző: Kolozsvári János.

Gólszerző: Moreira (38.), Smiljanic (55.), Abbas (63.), ill. Molnár (86.)

Sárga lap: Padonyi (54.)

 

Nem indult jó előjelekkel a mai este a makóiak számára. A problémák az első meccsen elszenvedett 2-0-ás vereségen túl először az országúton csípték el a csapatot: az őket szállító busz lerobbant az út során, így a találkozó 20 perces csúszással kezdődött.

Az erősen foghíjas lelátók között zajló mérkőzésen az első perctől a Honvéd dominált. A félidő során összesen hat nagy helyzetet dolgoztak ki a vörös-feketék, de mind kimaradtak – az esetek többségében Moreira jóvoltából.

„Vegyétek már kicsit komolyabban” - hangzott el egy szurkoló szájából és a csapat szót fogadott. A 38. percben egy visszagurított labdát Moreira öt méterről lőhetett, de ezúttal már nem hibázott: a kapu bal oldalába bombázott. (1-0)

Az első félidőt Abass ordító helyzete zárta, majd a második félidőben tovább erősödött a kispesti nyomás.

Az 55. percben Dobos a bal szélről mesterien csavart be egy szabadrúgást, melyre három szabad kispesti is érkezett, közülük Smiljanic volt eredményes, megelőzve Halászt. (2-0)

Nem ez volt az utolsó szép hazai támadás. A 63. percben Dobost szöktették a bal oldalon, aki önzetlenül középre passzolta a labdát az üresen álló Abbasnak, aki gyakorlatilag átgyalogolt vele a gólvonalon (3-0)

Apró szépségtapasz a makóiak részére, hogy a 85. percben Molnár egy elképesztő bombagólt lőtt mintegy 20-25 méterről, szemben a kapuval (3-1).

A slusszpoénről a Honvéd gondoskodhatott volna, ám két alkalommal Halász mentett parádésan, egyszer pedig Szmiljanic emelt három méterről fölé. A Kispest 5-1-es összesítéssel jutott a legjobb nyolcközé.

 


EDZŐSZEMMEL:
Pölöskei Gábor: Elégedett vagyok a helyzetek számával és a továbbjutással, de túl sok helyzetünk maradt kihasználatlan. Bosszantó továbbá, hogy az ellenfél ismét egyetlen kapuralövéséből szerezte meg szépítő gólját, de úgy látszik ez az őszi formánkra jellemző.

Kolozsvári János:
Egy élmény volt ilyen nagyszerű körülmények között futballozni, úgy érzem egy tisztességes eredményt sikerült elérnünk.
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu