Remek rajt az U19-es Eb-selejtezőtornán!

Szerző: shLétrehozva: 2009. október 23. 18:47
Második félidei játékának köszönhetően végül 4-0-s győzelemmel rajtolt el a hazai rendezésű U19-es labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőtornán a magyar válogatott. Az áldozat Liechtenstein volt. A csoport másik meccsén Oroszország meglepetésre csak 1-1-re volt képes Lettország ellen.


Nagy gólarányú siker Nyíregyházán, igaz a kezdés nem volt igazán meggyőző. Csaknem egy órát kellett ugyanis várni az első magyar gólra Liechtenstein ellen, akkor a szombathelyi Skriba Máté fejelt egy nagyszerű szabadrúgás-kombináció után az ellenfél kapujába.

Innentől azonban már nem volt megállás: három perccel később a csereként beállt Márkus Gábor passzolta közelről a hálóba az előző gólszerző átadását, majd nem sokkal a lefújás előtt Gür lőtt öngólt. A legvégére belefért még egy magyar gól: a 91. percben a szintén csere Simon Krisztián adta meg a kegyelemdöfést. 

A selejtezőcsoport korábbi meccsén Oroszország 1-1-re végzett a hamar előnybe került lettek ellen - az egyetlen találatot is csak tizenegyesből tudták bevinni az esélyesebbnek vitt oroszok.

Az első kettő továbbjut a jövő tavaszi elitkörbe.

„Az első félidőt kissé fásultan kezdtük, vezető gólunk aztán szerencsére feloldotta a feszültséget, és ezt követően már azt a kombinatív játékot produkáltuk, amit vártunk és ami az erősségünk - összegzett a lefújás után Szapor Gábor szövetségi edző az MLSZ honlapján. - Egyes helyzetekben a szerencse is mellénk állt, de a játékosok büszkék lehetnek a négygólos sikerre.” 

Eredmények, program:
Október 23., péntek
MAGYARORSZÁG - LIECHTENSTEIN 4-0 (0-0)
MAGYARORSZÁG: Kovácsik Ádám - Nagy Tibor, Kelemen Dávid, Preklet Csaba, Ladányi Tibor - Margitics Andor, Pölöskei Zsolt (Gyűrű László, 71.) - Skriba Máté, Laczkovich Donát, Rácz Ferenc (Simon K., 81.) - Tischler Patrik (Márkus, 47.). Szövetségi edző: Szapor Gábor.  
Gólszerző: Skriba (58.), Márkus (61.), Gür (88. - öngól), Simon K. (91.)
Oroszország - Lettország 1-1 (1-1)
Gólszerző: Logua (21. - 11-esből), ill. Karasausks (3.) 
Október 25., vasárnap
Liechtenstein - Oroszország, 14 óra, Tiszaújváros
Magyarország - Lettország, 17 óra, Nyíregyháza

Október 28., szerda
Oroszország - Magyarország, 14.30, Nyíregyháza
Lettország - Liechtenstein, 14.30, Tiszaújváros
A selejtező állása:
1. MAGYARORSZÁG 1 1 0 0 4-0 3
2. Lettország 1 0 1 0 1-1 1
    Oroszország 1 0 1 0 1-1 1
4. Liechtenstein 1 0 0 1 0-4 0

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu