Rámászott a Marseille a bajnok Lyonra

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 19. 23:45
Meggyőző teljesítményének, nem mellesleg pedig három idegenben szerzett góljának köszönhetően 3-1-re győzött a Marseille a Valenciennes vendégeként a francia első osztályú labdarúgó-bajnokság (Ligue 1) 9. fordulójának záró mérkőzésén. Eric Gerets legénysége ezzel visszavette második helyét a tabellán, s egyetlen pontra megközelítette a bajnoki címvédő Lyont.


FRANCIA LABDARÚGÓ-BAJNOKSÁG (LIGUE 1), 9. FORDULÓ:
VALENCIENNES – MARSEILLE 1–3 (0-1)

Valenciennes, Stade Nungesser, 16 191 néző, vezette: Lionel Jaffredo

VALENCIENNES: Penneteau – Ducourtioux (Pieroni, 79.), Abardonado, Rafael, Danics – Tiene, Sanchez Moreno, Lacourt, Saez – Audel (Khiter, 26., Traoré, 46.), Pujol. Vezetőedző: Antoine Kombouare.

MARSEILLE: Mandanda – Taiwo, Hilton, Zubar, Bonnart – Cheyrou, Ben Arfa (Zenden, 76.), M’Bami, Valbuena (Kabore, 60.) – Niang, Koné (Grandin, 82.). Vezetőedző: Eric Gerets.

Gólszerző: Pujol (80.), ill. Koné (13.), Ben Arfa (72.), Kabore (92.)

Sárga lap:
Lacourt (44.), Ducourtioux (68.), Abardonado (76.), ill. Valbuena (44.), Ben Arfa (51.)

 

Kihasználta legnagyobb riválisa botlását a Marseille és közelebb lopózott a szombaton csupán 2-2-es döntetlent elért Lyonhoz. A kék-fehérek 3-1-re legyőzték az otthonában igencsak erősnek tartott Valenciennest.

A vendégek pontosan tudták mit ér az, ha idegenben elkapják a Valenciennes farkát. A Marseille-játékosok ezért már az első pillanatoktól kezdve igyekeztek kézben tartani a játékot, és minél előbb megszerezni a léleknyugtató vezető gólt.

A 13-as szám sokaknak szerencsétlenséget hoz, de nem nekik, hiszen éppen ennyi perc telt el a mérkőzésből, amikor az elefántcsontparti Bakari Koné egy kapufáról lepattanó lövést segített át a gólvonalon (0-1).

A félidő hátralévő részében a hazaiak Tiene révén csak egy kapufáig jutottak, egyenlíteniük azonban nem sikerült. Szokásával ellentétben nem tudott felpörögni a Vale, így nem csoda, ha nem ők vezettek a szünetben.

Semmi sem változott a második játékrészben sem, okosan és higgadt futballozott a Marseille, akart, ám mégis csak nyögdécselt a Valenciennes. Egy gyors és korszerű kontra aztán meg is pecsételte sorsukat.

A 72. percben Niang játszott Hatem Ben Arfa elé, aki kicselezte a kifutó kapust és közelről az őrizetlenül hagyott kapu közepébe passzolta az OM második találatát (0-2). A belga Grégory Pujol hatalmas lövéssel ugyan szépített (1-2), de a kitámadó Valenciennes-be a hajrában Charles Kabore „döfte bele” a kést (1-3).

A lyoniak nem számíthat olyan könnyű bajnokságra, mint azt az elmúlt években megszokhatta. A Marseille győzelmével egy pontra felzárkózott mögéjük, úgy tűnik, a déliek valóban komolyan gondolják, meg lehet fogni idén a címvédőt. A Valenciennes hét kör után a tizenhetedik.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu